Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БАБА ми каза как най-лесно можем да избелим яйцата за Великден

12 април 2022, 16:21 часа

И сами знаете, че колкото по-бели са великденските яйца, толкова по-красиви и пъстри стават те, когато ги боядисаме. Домашните яйца обаче в повечето случаи са с кафеникави черупки. Ако държите да боядисате тях и да похапвате качествена храна след това, може да се възползвате от един простичък трик.

Ето как най-лесно се избелват яйцата:

Нужни са ви:

• оцет - 2 ч.ч. домашен;

• вода - 2 ч.ч.;

• яйца - 10 бр.

Как се прави?

Домашните яйца се измиват и се подреждат в подходяща тенджера. Заливаме ги с оцета и студената вода. Ако не разполагате с домашен оцет, може да използвате и купешки. Имайте предвид обаче, че действието на домашната подправка ще е по-добро.

10 трика за варене на великденските яйца

Слагаме яйцата на котлона и засичаме около 10 минути след завирането им. Взимаме едно по едно сварените яйца и започваме с грубата част на гъбата за чинии да търкаме повърхността им.

Ще забележите как кафявите люспи започват да падат и яйцата стават много по-бели. Когато ги боядисаме, цветовете им ще са наситени и ярки – точно такива, каквито ги харесваме.

Възползвайте се от този метод и няма да се налага да купувате бели яйца за Великден, а може да ползвате домашните, които имате.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес