Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автобуси без шофьори ще се движат в Сингапур

22 ноември 2017, 16:23 часа

Автобуси без шофьори ще се появят по някои пътища в Сингапур от 2022 г. като част от плановете за подобряване на мобилността в града-държава.

Местните власти досега избягваха масовите задръствания, които задушават други азиатски градове като Манила и Джакарта, като наложиха пътни такси и направиха притежанието на кола изключително скъпо. Сега те планират да въведат технологията за самоуправление, за да подобрят допълнително начина, по който хората се придвижват.

"Новите автобуси значително ще подобрят достъпността и свързаността на системата за обществен транспорт, особено за възрастните семейства с малки деца и по-малко мобилните хора", каза съобщи министърът на транспорта Кау Бун Ван при откриването на тестов център за автономни превозни средства, предаде БГНЕС.

Той каза, че Сингапур ще поиска помощ от индустрията и изследователските институции за това, което е необходимо за изпълнението на проекта. Около 10 местни и чуждестранни компании в момента са в страната, за да изпробват технологията си за превозни средства без водачи.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес