Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако варите лещата в този съд, ще е още по-вкусна

14 юли 2023, 13:26 часа

Лещата е сред най-вкусните варива. Хората, които не обичат месо, задължително си готвят леща. Тя е богата на хранителни вещества, държи ни дълго време сити и дава на тялото ни това, от което се нуждае, за да имаме достатъчно енергия.

Добрата новина е, че днес на пазара могат да се открият най-различни сортове леща. Някои сортове са по-подходящи за готвене на ястия, а други за салати.

Как обаче да приготвите най-вкусната леща?

Вкусна леща не се приготвя никак сложно. Първо трябва да се почисти и измие. Ако разполагате с малко повече време, оставете я да се накисва. Класическата рецепта е една чаша леща и две чаши вода.

Професионален готвач разкри какво слагат на панировката на рибата, за да е толкова вкусна

За предпочитане е да готвите варивото на слаб огън. От 15 до 40 минути са напълно достатъчни.

Вкусната леща е пряко зависима от подправките, с които я овкусявате. Няколко скилидки чесън са задължителни, ако искате ястието да е вкусно и ароматно. Не забравяйте и чубрицата, която в България сме свикнали да добавяме към почти всяко ястие.

Има обаче една хитрина, която професионалните готвачи знаят и не пропускат възможността да се възползват от нея. Става въпрос за съда, в който те приготвят лещата. Ако искате да стане несравнимо вкусна, изберете глинен гювеч.

Така ще се сгъсти и ще стане уникално вкусна. Ако ви се струва малко по-рядка, добавете една лъжица брашно.

Придържайте се към нашите съвети и сме сигурни, че гозбата ви ще очарова всички.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес