Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако сте от пищните жени - ето какви прически ви отиват!

23 май 2023, 19:44 часа

Доста често всяка по-закръглена жена, така или иначе, размишлява по въпроса дали може да носи същите прически, както слабата и фината, като и дали въобще има прически, подходящи за пищните дами. Този въпрос спохожда умовете на повечето закръглени жени, притесняващи се кои ли са подходящите прически за тях.

Независимо, че в последно време ситуацията се развива към по-добро, рекламите в медиите все още не показват достатъчно стилове за по-пищните жени - и в крайна сметка те се оказват онеправдани. Но, в интерес на истината, няма значение дали сте в размер „сайз плюс“, зряла или млада – по-важното е винаги да се чувствате като най-красивата жена на света. Ето и някои съчетания, които можете да използвате според вашия тип лице, ако сте от дамите с по-сериозни размери!

Обикновено закръглените жени са склонни да оформят косата си с подстрижки в стил „боб“ и подобните им. Но съществуват и много други, различни варианти.

Червени нюанси

Например, червената коса е подходяща за кръгло лице За да придадете акцент на вашата къса или средно дълга коса, може да й помогнете с цветове като кафяво, червено и лилаво – така тя лесно ще получи нов облик. По този начин прическата ще има съвсем различен вид благодарение на боядисването в червени тонове.

Дълга коса

Носенето на дълга коса винаги е добра стратегия за жени, които не са доволни от външния си вид, защото именно дългата коса неизбежно го балансира. Тази прическа е перфектна за кръгли лица, а плавните вълни й придават обем. Не е задължително да имате натурално вълниста коса, за да направите това - понеже тези вълни могат да бъдат пресъздадени по много начини чрез подходящо ондулиране.

Вече не е на мода: 5 прически, от които е по-добре да се откажете

Асиметрична прическа с вълни по краищата

Ако желаете да промените своя външен вид, тази прическа е точно за вас. Лесна е за оформяне, просто предната част трябва да е по-къса, а задната по-дълга – това е разновидност на прическата „боб“. След това просто извийте по-късата част, за да създадете красив ефект.

„Разхвърляна“ коса

В натовареното ни ежедневие невинаги се разполага с необходимото време за грижливо оформяне на косата. И така, за тези, които се вписват в групата на напрегнато работещите дами, е подходяща „разхвърляна“ прическа, която, по ирония на съдбата, все пак изисква доста грижливо подреждане. Това е семпла, къса подстрижка, която е обогатена с нюанси на розово, за да съответства на светлокестеняв основен фон.

Дълга коса на пластове

Вече споменахме, че дългата коса е добър вариант за закръглени жени, защото добавя повече пропорционалност към външния вид. Правата прическа на пластове е подходяща за всяка една форма на лицето и е основна опция, която винаги функционира добре.

Прическите които ни карат да изглеждаме по-стари

Средно къдраво подстригване

Подобна визия е по-трудна за постигане. При нея трябва да имате косата малко под раменете, за да създадете известно накъдряне от средата на кичурите надолу – така ще придадете повече обем на косата. За подобряване на външния вид кичурите може да бъдат боядисани в различни преливащи се цветове.

Несвързани пластове

Тази прическа се създава, като подстригването оформя самостоятелни пластове. Това е начин да се допълни косата на закръглените жени, които носят средно дълга коса. Със своя балансиран и много спокоен външен вид този стил е идеален за млади дами, но нищо не пречи да се използва и при зрелите жени. С тази прическа, когато духа вятър, ще получите красив разрошен ефект сред кичурите.

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес