Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате свободен живот, тогава се отървете от тези 6 навика

21 юни 2021, 17:45 часа

Свободата е основната цел в живота на всеки човек. Разбира се, ако попитате, мнозина ще кажат, че искат само щастие. Но ако се вгледате внимателно, то хората изобщо не искат щастие, а свобода. Свобода от безкрайната купчина задачи за управление на живота, които стоят пред тях всеки ден. Свобода от преживявания. Свобода от необходимостта да правим други хора щастливи и да живеем живота, който искат от нас. Свобода от връзки, които ни влачат към дъното. Свобода да не се налага да отделяме времето си за неща, които не харесваме, за да получаваме пари от хора, които също не харесваме. Свобода да управлявате времето си..

За мнозина свободният живот изглежда недостъпен. В действителност е много трудно да не забележим студения натиск на ежедневието и всички неща, които трябва да направим, за да изпълним своите отговорности и да свържем двата края.

Ето първите шест неща в този списък:

1. Спрете да мислите толкова много.

По правило дългосрочните размисли ни изпращат в миналото (към неща, които не можем да променим) или в бъдещето (към неща, които все още не са се случили и които най-вероятно няма да се случат).

По-добре да намерим дейности, които подкрепят нашите планове, и след това да се съсредоточим върху това, което трябва да направим, за да ги осъществим.

2. Спрете да се опитвате да станете невероятен човек.

Стремежът да бъдеш добър човек винаги е чудесен. Също така е разумно да знаете своите ценности и да се придържате към тях. Но много хора се стремят да станат това, на което другите ще се възхищават, само за да „помагат и вдъхновяват другите“.  

3. Спрете да радвате всички около вас.

Това само ще ви изтощи и ще предизвика недоволство. Хората, които обичат да угаждат на другите, обикновено са добри хора, чиято доброта завършва с жертва на собственото си здраве и щастие.

4. Не се опитвайте да оставяте следа от себе си.

Много хора се опитват по най-добрия начин да оставят своя отпечатък върху този свят. И само няколко от тях стават толкова известни.

5. Спрете да се притеснявате за това, което другите хора (с други мечти) мислят за вас.

Нищо не ви прави по-свободни от това да знаете, че другите хора почти не мислят за вас.

6. Спрете да преследвате чуждите мечти.

Спрете за момент и се уверете, че мечтата, към която се стремите, наистина е ваша. При толкова бърз ритъм на живот е много лесно да се хванем за чуждия план и да започнем да правим това, което правят другите хора, особено ако не знаем какво искаме за себе си. Не е нужно да сте звезда в YouTube, да работите за себе си, да си купите нов дом, да имате куче, да учите в университет, да правите секс два пъти седмично, да гледате новините всеки ден, да имате деца и да разбирате криптовалутата. Освен ако вие самите не го искате.

Един живот може да има една мечта или няколко наведнъж. Просто се уверете, че всички са ваши.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес