Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате киселите краставички да са хрупкави и твърди, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО поставете това на дъното на буркана!

21 юли 2022, 11:20 часа

Направата на консервирани кисели краставички за зимата е обвързано с тънкости и майсторлък. Колкото и лесно да изглежда това, има си своите специфики и тънкости.

Истината е, че киселите краставички са лесни за приготвяне, но ако искате зеленчуците да се запазят хрупкави няколко месеца поред, трябва да знаете какво да добавите на дъното на буркана.

Днес ще споделим с вас един трик. Бабите на село задължително си служат с него и затова са толкова известни с киселите си краставички, които нямат аналог.

10 причини НИКОГА да не изхвърляме сока от киселите краставички

Какво се слага на дъното на буркана?

Едно от най-важните неща, за които човек трябва да се погрижи, когато става въпрос за приготвяне на краставички за зимата, това е самата суровина. За предпочитане е зеленчуците да бъдат домашно производство.

Следващата стъпка е поставянето на листа от вишна или смокиня на дъното на трилитровите буркани или други, които сте избрали да използвате. Благодарение на листата от вишна или смокиня, краставичките се запазват хрупкави за цяла зима.

Тази година, когато приготвяте краставички, не забравяйте да пробвате този трик. Сигурни сме, че резултатите накрая много ще ви очароват.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес