Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 съвета за стил, които ще ви помогнат да изглеждате секси, но не и вулгарно

05 май 2022, 20:15 часа

Добрият вкус, както всяко друго умение, трябва да се развива. И това е особено важно, ако искате да имате привличаща вниманието визия.

1.  Грижи се за себе си

Естествен грим, чиста коса, прическа, както и здрава сияйна кожа – основата, върху която се гради целият образ. Също така трябва да изберете висококачествени материи за дрехите. Не носете неща, които стоят много добре, но отдавна са загубили първоначалния си вид.

Добре поддържан външен вид, съчетан с модерни дрехи, винаги изглежда скъп, секси и красив.

2.  Играйте с контрастите

Да изглеждаш секси не означава да си полугол. Можете и трябва да демонстрирате своите добри черти, но умерено и дозирано. Никога не забравяйте да балансирате. Ако решите да носите например мини пола (която е много модерна този пролетно-летен сезон), тогава можете да балансирате визията с кецове и обемно мъжко яке. С това съчетание краката ще изглеждат още по-елегантни. И като цяло визията ви ще изглежда грандиозно, но в същото време стилно, модерно и изобщо не вулгарно.

Модна инвестиция: 7 неща, които задължително трябва да имате в гардероба си

3.  Опитайте с полупрозрачност

На модните подиуми в колекциите се наблюдават прозрачни блузи, мрежести топове и рокли. Но тази красива и привлекателна тенденция трябва да се използва разумно. Ако облечете комбинирана рокля с мини дължина, а отгоре дълга прозрачна туника с полуприлепнал или обемен силует, ще получите смел, уместен и много секси външен вид. Отново без намек за вулгарност.

4.  Обичайте изрязаното

Опитайте още една гореща тенденция на този сезон - всякакви цепки, разрези и презрамки по дрехите. Дизайнерите наистина харесаха идеята и сега в повечето магазини можете да намерите неща с тънки презрамки. Разбира се, това е съблазнително и смело. Например кроп топ с вързанки на талията и широки дънки или дълга рокля с отворен гръб. Експериментирайте – със сигурност ще бъдете център на вниманието. Изберете спокойни цветове и висококачествени материи.

5.  Фокусирайте се върху талията

Не е тайна, че един от най-желаните типове тяло за жените е пясъчният часовник. Всичко, което трябва да направите, е да създадете или подчертаете обема в горната и долната част, маркирайки линията на талията с колан.

6.  Насочете вниманието към добрите ви черти

И отново всичко почива на чувството за мярка. Облекло, което показва извивките на тялото трябва да бъде без дантела, без мрежа, без цепки и дълбоки деколтета. Плътно прилепнали неща са секси сами по себе си, така че в тандем с такава кройка не е най-добрият вариант.

Вечните модни съвети от прочути дизайнери

7.  Облечи се в кожа

Идеалната формула за комбинация за добавяне на сексуалност към вашата визия - това е кожа плюс база. Прав панталон и кожено изрязано топче, кожена пола-молив и обикновена тениска са чудесни варианти за носене на разходка и дори в офиса, ако няма строг дрескод.

8.  Не забравяйте токчетата

Обувките, които винаги се свързват с женствеността и сексуалността, са обувки с токчета.

9.  Не прилагайте всички съвети наведнъж

И най-важният съвет е да се обичате такава, каквато сте. Защото ако се чувствате красива и секси, другите няма да имат шанс да се съмняват в това.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес