Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 идеи как да използвате найлонови чорапогащи в ежедневието

29 декември 2022, 19:17 часа

Капронът е здрав и еластичен материал, който е дишащ. Тези свойства могат да се използват за ремонт на тръби, полиране на обувки и др.

1. Ароматни сашета

Найлонът е дишащ, така че можете да направите торби от стар чорапогащник и да ги напълните с билки или цитрусови кори. Можете да поставите такъв домашен аромат в шкафа си за бельо или дори да го закачите в колата си.

2. Полиране на обувки

Нарежете старите чорапи на парчета и ги използвайте като боя за обувки. Тези парцали се побират лесно в чанта, така че можете да ги носите със себе си. И след полиране не е жалко да го изхвърлите.

3. Кърпа за миене

Вземете чорапогащник, сложете няколко парчета сапун вътре. Кърпата може да се използва по време на процедури за баня. Така ще намерите приложение на найлон, остатъци и ще спестите душ гелове.

10 необичайни приложения на чорапогащите в бита, за които не сте подозирали

4. Растяща трева

Напълнете материала със субстрат и семена от трева. Поливайте и с течение на времето през дупките ще се появят кълнове. Нарисувайте смешни лица, получавате смешни човечета с коси като трева.

5. Боядисване на яйца

Запазете този лайфхак до Великден. Увийте яйцето с найлон, сложете връзка магданоз, така че да прилепне плътно към черупката. При готвене добавете малко боя. В резултат на това всички области ще бъдат боядисани, с изключение на тези, където са били листата.

6. Накрайник за прахосмукачка

Извадете дюзата от дръжката, опънете капрона върху маркуча и го фиксирайте с еластична лента. С такова устройство можете да издърпате малки предмети от труднодостъпни места. Този метод е полезен и при почистване на опънат таван.

Съхранение на лук в чорапогащници – метод, който всеки трябва да знае

7. Изолация на дограма

Чорапогащник, нарязан на ленти, ще ви помогне да се справите с течението от дървена дограма. Поставете лепенките в пукнатините и покрийте с маскираща лента. Този прост и бюджетен метод бързо решава проблема с изолацията .

8. Пристягане

В спешни случаи старите найлонови чорапи ще помогнат за фиксиране на марлена превръзка на местата, където превръзката не се държи добре. Поставете ненужни чорапогащници до комплекта за първа помощ - може би някой ден ще ви бъде полезен.

9. Ремонт на тръби

Ако в апартамента тече смесителя, найлоновият чорап ще помогне за отстраняването на временния теч. Увийте правилното място, спуснете краищата до дренажния отвор. Това е временна мярка, но ще помогне да изчакате майстора без никакви проблеми.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес