Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 неща, които според вярванията, не трябва да се оставят на масата

18 юни 2024, 22:02 часа

Всички тези забрани и суеверия се появиха заради това, че масата за хранене отдавна се смята за най-чистото и силно място в къщата, символ на благополучие, изобилие и просперитет.

Храната и напитките са на масата, което означава, че трябва да се отнасяме към това място с внимание и уважение. Абсолютно забранено е да се ругае или да се караме на масата, почукването по нея или оставянето й непочистена и непостлана с покривка също е погрешно. Е, поставянето на каквото и да било върху него се смятало за лош навик. По този начин беше лесно да се привлекат неприятности и провали и да се навреди на семейното благополучие.

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Защо не можеш да си сложиш краката на масата?

Практичните хора ще кажат, че само невъзпитаните и мърляви хора го правят, но се оказва, че не е само така. Навикът да поставяте краката си на масата за хранене се тълкува като знак на неуважение към труда на онези хора, които произвеждат храна и приготвят храна. Така ще си навлечете финансови затруднения.

В бъдеще храната ще бъде оскъдна и безвкусна. Освен това в дом, където краката често се поставят на масата, могат да възникнат нещастия, конфликти, кавги и трудности в отношенията.

Защо не можете да сложите шапка на масата?

На масата нашите предци са се придържали към строг начин на живот. Според вярванията, хвърлянето на шапка върху масата ще донесе лош късмет.

Ще има проблеми с парите за всички членове на семейството и чести кавги без причина. Може също така често да получавате главоболия, а в къщата ще има мравки и мишки.

Защо не можеш да оставиш нож на масата?

Забранено било и поставянето на ножове, брадви и всякакви занаятчийски инструменти на масата, тъй като на всички тези неща се приписва способността да натрупват и предават отрицателна енергия, която може да засегне и членовете на домакинството.

Знаци и СУЕВЕРИЯ - Защо не трябва да се сяда върху масата

Защо не можете да оставите ключовете си на масата?

Ключовете също не трябва да са на масата - няма да има пари. Те могат да служат като амулет и да предпазват от зли духове и лошо време.

Хората казаха, че това е сигурен знак, че скоро ще се случи кражба в къщата.

Защо не можете да оставите пари на масата?

Смята се, че парите, оставени на масата, ще бъдат пропилени или ще предизвикат големи, неочаквани разходи.

Защо не можете да сложите сухи цветя на масата?

В днешно време сухите цветя са на мода и често се използват за декорация на дома, но като всичко мъртво привличат негативизъм. Получава се главоболие и неразположения при тези, които ядат и пият на тази маса.

Защо не можете да поставите възглавница на масата?

В този случай знакът е свързан с факта, че починалият преди това е бил поставен на масата след измиване. И ако оставите възглавница на масата, тогава смъртта може в обозримо бъдеще да настигне човека, който използва споменатия предмет.

Не може ли котката да лежи на масата за хранене?

Да, това се смяташе за много лоша поличба. Ако котката легнеше на масата, трябваше веднага да бъде прогонена.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес