Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 елемента от есенния гардероб, от които не бива да пестите

14 септември 2022, 20:35 часа

Инвестирайте в неща, които ще се ползват с години.

Нека бъдем честни, обличането през лятото е много по-лесно и приятно. Това е творчески процес, без да мислите много за практичността. Можете да излезете на улицата с една лека рокля, топлият вятър ще стилизира косата ви, а тенът ще бъде най-добрият аксесоар. Друго нещо са есента и зимата, когато въпросът за красотата остава на заден план, отстъпвайки място на утилитарни характеристики: дали дрехите са удобни и топлоустойчиви, а обувките стабилни и надеждни.

1. Качествен тренчкот

Страхотен е за сезона, а през по-студените месеци може да се носи върху дебел плетен пуловер, като се използва жилетка като среден слой изолация. Тренчкотът ще изглежда стилно както с дънки и тениска, така и с рокля. С маратонки или ботуши с токчета - също по ваша преценка. Като цяло, универсално и печелившо нещо.

Насочете се към тези модели в магазина за обувки, защото те ще са най-модерните тази есен

2. Кожено яке

Артикулите, представени на местните пазари, едва ли ще издържат изпитанието на времето, тъй като напоследък тенденциите в кожата се променят доста често. Но ретро кожа с драскотини е нещо, в което можете да инвестирате. Потърсете такъв на дизайнерските битпазари или платформи за препродажба, като обърнете внимание на марката.

3. Палто-халат

Палтото е печеливша опция за всеки тип фигура. Коланът ще създаде женствен силует и ефект на талията, а дължината до средата на прасеца ще помогне за правилното изолиране на най-уязвимите зони. Изберете класически цвят като черно, сиво или камила и тогава вашата покупка ще бъде актуална завинаги.

4. Кожух от овча кожа

Не пестете от дължината. Инвестицията също е дългосрочна, нашите майки и баби са носили палта от овча кожа и те не са се променили много в дизайна.

5. Кашмирен пуловер

Можете да изберете вълната, тя ще боде. Подобно недоразумение определено няма да се случи с деликатния кашмир. Всяко облекло, съчетано с такъв пуловер, ще изглежда по-скъпо.

Есенни модни тенденции

6. Чадър

Такива аксесоари могат както да придадат статус, така и да превърнат всяко облекло, с което излизате от дома в евтино. Добрият чадър издържа години и дори десетилетия, не се чупи при първото разгъване и не се разваля от първия порив на дъжда.

7. Обувки

Независимо от предпочитания стил, обувките трябва да отговарят на основното изискване – да са удобни. При лошо време любимите ви ботуши или боти всеки ден ще преминават през истински тест драйв. Висококачествените обувки имат правилния модел, надеждни материали, здрави подметки. По-добре е да инвестирате веднъж, отколкото да купувате десет пъти.

8. Чанта

През лятото вероятно ще искате да си поиграете със стилове, като пробвате чанти тип кошница, чанти за пазаруване и чанти за кръста, докато през зимата чантата ви трябва да е основна и издръжлива. Обърнете внимание на класически модели през рамо. Те са елегантни, лесни за съчетаване и практични за ежедневно носене. Може да побере всичко, от което може да се нуждаете (включително чадър или шал и шапка).

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес