Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7-те ситуации, в които жените е по-добре да бъдат ЕГОИСТИ

03 декември 2021, 15:20 часа

В живота трябва да има равно даване и получаване. Когато превес вземе първото действие, това може да доведе до проблеми и разочарования на даващия. Ето защо понякога жените трябва да бъдат егоисти. Ето в кои случаи.

Да кажете не – хората трудно се учат да казват не, а това е толкова необходимо. Така другите ще спрат да ви се качват на главата, ще се научите да мислите първо за себе си и ще си спестите много неудобства. Ако не ви нрави нещо, просто го откажете. Близките ви не могат да ви се сърдят за това. Научете се да казвате не и улеснете живота си.

Грижа за себе си – поглеждате се в огледалото и виждате, че сте забравили за себе си. Занемарили сте се и е време отново да върнете блясъка в очите си, както и този върху кожата. Няма нищо лошо в това да отделите време за себе си, да се поглезите с разкрасителни процедури, с терапия у дома или да посетите фризьорски салон.

Слушате и изпълнявате – вие не сте кученце да правите това, което иска партньорът от вас. Да, може да се съобразите с него, но не и да изпълнявате команди. Имате собствено мнение и позиция, изразете ги. А ако партньорът налага мнението си непрекъснато, просто сменете него.

Почивка от децата – майчинството е най-трудната професия със заетост 24 часа 7 дни в седмицата. Така че, ако понякога имате нужда от почивка, това е нещо напълно нормално. Прехвърлете грижата за децата на техния баща, баби и дядовци, за да си подарите ден или уикенд само за вас самите. Така ще си почините и ще се заредите с нови сили за отговорностите, които ви очакват.

Време за себе си – не е егоистично да откажете среща с приятели, за да се погрижите за себе си и своите лични нужди. В графика ви винаги трябва да има време за самите вас, за вашите хобите и интереси. И никой няма право да ви се сърди за това.

Почивка от половинката – особено когато сте се скарали и нервите ви са опънати до краен предел. Тогава направете нещо за себе си, отидете на шопинг, излезте с приятели, дори си организирайте вечер с приспиване при приятелка. Така ще се разведрите и това ще се отрази добре и на връзката ви, не само на вас самите.

Секс – имаме моменти, в които просто не ви се прави секс. Дали от напрежение, или по друга причина, просто настроението ви не е такова. Няма нужда да се чувствате виновни за това. Дайте си почивка, правете любимите си неща, насладете се на живота и моменти от него. Когато се почувствате спокойни, желанието ви ще се върне.

 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес