Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7-те най-често срещани лъжи във всяка връзка

08 октомври 2020, 11:11 часа

Няма как да казваме истината в абсолютно всяка ситуация, в която се намираме. Има неща, за които е по-добре да излъжем, за да не нараним отсрещния човек, стига лъжите да са малки – като това дали на другия му отива новата прическа или дали е напълнял. Има обаче и по-сериозни лъжи, а ето и какви са 7-те най-често изричани лъжи в почти всяка една връзка.

1. Мисли за бивши любови

Когато сме във връзка, приемаме, че миналото не съществува и гледаме напред. Това обаче далеч не е така, защото почти няма човек, който да не си мисли за бившите любови в живота си, дори да твърди обратното. Понякога си спомня за лошите неща, друг път за хубавите моменти, понякога се правят и сравнение между сегашния и бившия партньор, което е неизбежно.

2. Приливи и отливи в чувствата

Нормално е в една връзка любовта да е различна в различните периоди. Много двойки си казват, че се обичат дори повече или точно, както е било в началото, но това е почти невъзможно. Има периоди, в които двойката е по-сплотена и чувствата са силни, има и такива, в които любовта се измества от ежедневни задължения или проблеми.

3. Страх от сериозните стъпки

Много партньори крият и не си признават, че ги е страх да създадат семейство – да сключат брак или да имат деца. Когато другият е много по-настоятелен, те се пускат по тяхното течение, но всъщност изпитват страх и несигурност. Затова не притискайте партньора си, а поговорете спокойно с него дали е готов за следващата крачка – така шансът да ви излъже драстично намалява.

4. Дразнещи битови навици

Въпреки, че много двойки твърдят, че нищо не ги дразни в другия човек, това е откровена лъжа. Всеки си има малки и дразнещи битови навици, които другият просто избира да не забелязва или да не им придава такава тежест. И това е правилно, за да не възникват спорове и скандали за маловажни ежедневни неща.

5. Случайни флиртове

Няма човек в една дълга връзка, който да не е флиртувал, дори и за малко, с някой непознат на купон или друго събитие. Безобидните флиртове не са повод за драма, но и никой не си признава за тях. На някои хора това им действа като повишава самочувствието им и го приемат за безобидно действие. Не казват на партньора си, за да не си помисли той, че има нещо повече.

6. Лъжите в спалнята

Ако попитата 100 средностатистически двойки, които са в една стая, дали всичко в спалнята е наред – ще чуете само положителни отговори. Но ако разделите партньорите и ги попитате отново, ще научите истината. Няма как всеки път, когато една двойка прави секс, да бъде незабравимо и разтърсващо. И това е напълно нормално! Но двойките просто не си го казват, за да направят щастлив другия човек и да не го засегнат.

7. Отношение към родителите

В много двойки поне един от двамата не харесва особено родителите на другия, но има доброто възпитание да не го показва, за да запази отношенията между всички в хармония. Нормално е, когато си израснал в едно семейство, да намираш навиците на друго за странни. Затова, ако партньорът ви не иска да се събира често с вашето семейство, не го притискайте прекалено много.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес