Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 ранни признака, които показват, че си бременна

28 август 2020, 14:53 часа

Очакването на втората чертичка на теста за бременност понякога може да е много изнервящ период, особено когато си нетърпелива. Днес ще ти подскажем кои са 7 от най-ранните признаци, по които можеш да познаеш, че си бременна още преди да си видяла двете чертички на теста за бременност.

 

1. Чувствителни гърди

Знаем, че преди цикъл гърдите винаги стават по-чувствителни и това е нещо, което много жени изпитват всеки месец. При бременността обаче тази чувствителност се засилва осезаемо и не преминава за 2-3 дни, а продължава доста по-дълго време. Именно това е добър жокер, че може би чакате дете.

 

2. Рязка промяна в апетита

Това невинаги означава да ви се яде повече – напротив. Много жени изпитват липса на всякакъв апетит, което е нетипично за тях. Всяка рязка промяна в апетита, съпроводена с някои от другите симптоми, може да е знак за ранна бременност.

 

3. Чести позиви за уриниране

Честото уриниране не е характерно само за края на една бременност, когато плодът е толкова голям, че притиска пикочния ви мехур. Още на втората или третата седмица от зачеването може да изпитвате честа нужда от уриниране. Това се дължи на повишените нива на хормона ЧХГ, хормонът на бременността.

 

4. Умора и сънливост

Не говорим за това, че когато се прибирате от работа сте уморени и искате да си починете. Говорим за такава умора, от която непрекъснато ви се спи. Не е изключено дори да сте се събудили от сън преди 2 часа и отново да усетите нуждатата да си полегнете. Сънливостта и нуждата от почивка е често срещан ранен симптом на бременност.

 

5. Непоносимост към миризми

Ако случайно една сутрин се събудите и усетите, че дори миризмата на любимия ви парфюм ви дразни, то може да се усъмните, че има промяна у вас. Да не говорим за по-острите и неприятни миризми, които сякаш се усилват стократно. Това е често срещан симптом, който трудно може да объркате.

 

6. Оскъдно кървене

В началото може да си помислите, че просто настъпва цикълът ви, макар и с малко закъснение. Но след това ще видите, че всъщност зацапването е малко и спира. Това не бива да ви тревожи и не се случва при всяка жена, но може да се получи, когато ембрионът се закрепва за маточната стена.

 

7. Промени в настроението

Хормоните в началото на всяка бременност бушуват с пълна сила, което може да доведе до резки промени в настроението. Смях, плач, гняв и всичко това в рамките на няколко часа.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес