Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 продукта, които трябва да замените, за да намалите безпорядъка в дома си

12 юли 2024, 11:00 часа

Опитвате се да намалите безпорядъка в дома си и да спестите малко пари? И двата проблема могат да бъдат решени по един и същи начин - като замените продуктите за еднократна употреба с такива за многократна употреба.

Разбира се, трябва да отделите малко пари в началото, но в дългосрочен план можете да спестите много средства. Това е по-добре и за околната среда, защото създавате по-малко отпадъци? Ето седем варианта за замяна на продукти, за да намалите безпорядъка и да спестите пари.

Още: 5 причини за безпорядъка в къщата, за които много хора не знаят

Използване на силиконови торбички за съхранение 

Независимо дали става въпрос за съхранение на остатъците от вечерята или на шампоана за пътуване, пластмасовите торбички за съхранение безспорно улесняват живота. За съжаление те могат да се използват само веднъж или два пъти. Затова смяната им със силиконови торбички е умен ход.

Имайте предвид, че макар да можете да спестите няколко лева, като си купите торбички за многократна употреба, изработени от пластмаса вместо от силикон, почистването им може да бъде предизвикателство. И не забравяйте да купите различни размери, за да задоволите нуждите си по отношение на съхранението!

Вълнени топки за сушилня

Вълнените топки за сушене са много добър вариант. Те не само са еднократна покупка (издържат дълго време), но тъй като създават въздушни джобове между частите на дрехите, могат да помогнат особено бързо да изсъхнат големи предмети като чаршафите. Освен това те могат да помогнат за предотвратяване на свиването на чаршафите на топка. Ако ви липсва аромат, помислете дали да не добавите няколко капки етерично масло към топките за сушене.

Хавлиени кърпи за съдове 

Независимо дали подсушавате разлято мляко, или бършете прах от рафтовете с книги, повечето от нас използват повече хартиени кърпи, отколкото вероятно искат да признаят. Това се отразява както на портфейлите ни, така и на околната среда. Изборът на кърпи за съдове вместо традиционните хартиени е много по-добър избор. Когато приключите, просто ги хвърлете в пералнята.

Силиконова четка за бутилки 

Независимо дали имате бебе, което все още пие от бутилки, или сте просто ентусиаст на хидратацията с голяма колекция от бутилки, почистването им е от съществено значение, защото тези мръсни кътчета могат да развъдят плесени и бактерии. Силиконовата четка за бутилки е толкова лесна за използване. И още нещо, тя се почиства лесно в съдомиялна машина.

Силиконова скраб четка

Луфата, която виси на душ, със сигурност изглежда, че е виждала по-добри дни. Но нали току-що я сменихте? Вместо това използвайте силиконова скраб четка за многократна употреба. Тя е по-лесна за изплакване и почистване (хвърлете я на горната решетка на съдомиялната машина), отколкото аналогичната за еднократна употреба. Освен това е много по-хигиенична, защото в малките дупчици на луфата могат да се размножават бактерии и дори плесени.

Френска преса за кафе

Макар и да са удобни, тези капсули със сигурност заемат огромно количество място в чекмеджето. Освен това са склонни да се трупат в кофата за боклук. Освен това тези машини крадат място и на плота. Защо вместо това не използвате елегантна френска преса или кана за мока? Те изглеждат много по-подредени и можете да съхранявате кафето си в красива стъклена кутия в шкафовете.

Не можете да се откажете от тези миниатюрни формички? Помислете за закупуване на капсула за многократна употреба, която можете да пълните с кафе или еспресо.

Още: 7 съвета, за да поддържате дома си чист и подреден по всяко време

Платнени салфетки 

Случва ли ви се да изразходвате повече хартиени салфетки, отколкото искате да признаете? Защо да не ги смените с платнени салфетки? Те не само са по-полезни за вас и за околната среда, но и красивата салфетка от плат веднага издига масата ви. Изберете забавна шарка или по-тъмен цвят, например морско синьо, за да скриете петната в случай на по-небрежно хранене.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес