Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 признака, които издават неподдържаната жена

22 август 2023, 22:44 часа

Дори най-модерното облекло и скъпите бижута няма да спасят имиджа ви, ако не се грижите за себе си. Напуканите нокти, разцепените краища на косата и други детайли могат да разрушат всяка визия

1. Незадоволително състояние на косата

Ако решите да промените естествения цвят на косата, тогава не забравяйте да освежите корените, защото при израстване те създават небрежен вид.

Също така наблюдавайте краищата - разделените краища не само изглеждат небрежно, но и могат да развалят всяка прическа. Трябва да се отървете от тях, като ги подрязвате на всеки два месеца. Тази проста процедура ще ви помогне да запазите косата си здрава.

2. Липса на маникюр

В съвременния свят няма да ви бъде простено такова недоглеждане като липсата на маникюр. Сега има толкова много техники, че можете да се грижите за ръцете си сами, у дома. Не забравяйте, че не е необходимо да нанасяте цветно покритие, но третирането на кожичките, почистването на нокътната плочка и овлажняването на кожата с крем е важен ритуал.

Ако обичате да използвате лак или гел лак, не позволявайте лющене и го сменете навреме, като не достигате до прекалено израсли нокти.

Нещата, които другите правят и които наистина ви дразнят

3. Неподходящ грим

Преди да се гримирате, винаги си задавайте въпроси къде отивате, колко време ще отнеме, какъв грим ще е подходящ. От само себе си се разбира, че не трябва да носите спирала на плажа, освен ако не искате да излезете от водата като панда. В горещ ден не е нужно да правите „маска“ на лицето си от гъста основа - тя все пак ще „избяга“.

4. Замърсяване и възпаление на кожата

Съгласете се, че ако кожата на лицето е чиста и овлажнена, тогава грим дори не е необходим. Акне, черни точки, пилинг - всичко това придава неподдържан вид. Разбира се, проблемната кожа изисква лечение. Вашата задача е да й помогнете да възвърне здравето си. Ето защо не отлагайте посещението при козметик, почиствайте навреме, използвайте висококачествена козметика и не забравяйте да измиете декоративните продукти преди лягане.

10 прости съвета за перфектен външен вид без грим

5. Неподдържани вежди

Дори като се има предвид модата за естествени вежди, някои жени успяват да ги нарисуват толкова много, че естествеността се превръща в небрежност. Да, широките вежди на Кара Делевин са популярни, но не бива да се превръщате в слети вежди. Направете корекции незабавно.

6. Жълти зъби

Не е необходимо да настоявате за снежнобели фасети, но опитът да избелите зъбите си с няколко тона е напълно изпълнима задача. Дори професионалното почистване при зъболекаря, което трябва да се прави на всеки шест месеца, ще помогне тук. Между другото, това не е само въпрос на естетика, но и на здравето на вашите зъби, тъй като много зъбни заболявания са по-лесни за лечение на ранен етап.

7. Миризма на пот

Всички сме хора и изпотяването е нормален процес на тялото. Но използването на антиперспирант е задължително. Изберете продукт, който ви подхожда, който ще ви помогне да се отървете от неприятните миризми и да предотвратите появата на петна по дрехите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес