Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 напитки, които трябва да пиете, ако искате да отслабнете

01 декември 2021, 18:10 часа

За да ускорите процеса на елиминиране на излишните килограми, е необходимо да поддържате баланса на течностите в организма. Но не само водата е в състояние да ускори метаболитните процеси и да изгори мазнините.

В студения сезон със сигурност ще ви е по-приятно да се поглезите с топли напитки, които не само ще укрепят здравето ви, но и ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми. Ето кои са напитките, които задължително трябва да включите в менюто си.

1. Чай от хибискус

Тази напитка е в състояние да регулира телесната температура: през горещия сезон хибискусът има охлаждащ ефект, а през зимата и есента, затопля и енергизира.

Хибискусът е известен на мнозина като билката, която може да предотврати развитието на хипертония и заболявания на сърдечносъдовата система. Но той се слави и като ефективно средство за отслабване.

Експертите са стигнали до извода, че хибискусът съдейства за ускоряване на процеса на елиминиране на телесните мазнини и подобряване на функционирането на стомаха.

2. Чай Иван 

Тази традиционна руска напитка отново стана популярна сред хората, които се грижат за здравето си.

Чаят Иван (известен още като коларска билка) се отличава с впечатляващ списък от полезни свойства. Той се препоръчва за стимулиране на имунитета, повишаване на жизнеността и за общо укрепване на организма. Но освен това той е изключително мощен и за отслабване.

Интересен факт е, че чаят Иван "атакува" най-проблемната област - талията, като постепенно намалява количеството телесни мазнини.

3. Сок от червена боровинка

Консумацията на тази напитка насища тялото с много витамини и антиоксиданти.

Сокът от червена боровинка има редица неоспорими ползи за тези, които искат да отслабнат. Той помага за потискане на глада, има диуретичен ефект и ускорява метаболизма. Добре е да изберете продукт без добавена захар.

4. Зелен чай

Това е може би една от любимите напитки на тези, които са на диета. Зеленият чай помага за облекчаване на глада, ускоряване на метаболитния процес и за изгаряне на натрупаните мазнини.

Ако искате да отслабнете с тази напитка, тогава е по-добре да откажете други тоници, тъй като те също съдържат кофеин.

5. Чай от коприва

От древни времена копривата се използва като средство за подобряване на външния вид и за укрепване на здравето.

Чаят от нея помага за овладяване на чувството на глад, като едновременно с това насища организма с микроелементи.

6. Цикория

Цикорията ще ви помогне да се събудите, без да пиете кафе. Тя е позната на привържениците на здравословното хранене преди всичко като комплексно средство за подобряване на състоянието на организма.

От полза е и за тези, които искат да се отърват от мазнините и да отслабнат бързо.

7. Чай от шипка

Чаят от шипка помага за укрепване на имунната система. Но освен това той е невероятно полезен и за отслабване.

Известно е, че чаят от шипка е в състояние да отстрани излишната течност от тялото и да нормализира метаболизма.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес