Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 ефективни начина да размразите резервоара на чистачките

21 декември 2021, 16:45 часа

Шофирането на автомобил с мръсни стъкла е забранено от правилата за движение. Автомобилните експерти посочиха кои са работещите методи, които ще помогнат за размразяването на резервоара на за течност на чистачките.

1.       Оставете колата на топло

Най-лесният и най-надежден начин е да закарате колата някъде на по-топло. През деня може да бъде оставена в подземен паркинг, а през нощта - в топъл гараж или ремонтна зона на автосервиз. Необходимо е двигателят на автомобила да е добре загрят, тогава маркучите, дюзите и резервоарът ще се загреят по-бързо. Когато системата се размрази, трябва да източите водата от нея и да напълните зимна течност.

2.       Идете до автомивката

Друг начин е да отидете до автомивката и да пуснете струя вода от маркуча в гърлото на резервоара. Важно е да се уверите, че водата не залива електрическото оборудване в двигателното отделение. Освен това, гърловината за пълнене на много превозни средства е разположена близо до генератора. Тази зона трябва да бъде покрита с найлоново фолио или торба.

3.       Извадете резервоара за течност за миене

Можете също да извадите резервоара на шайбата, да го занесете вкъщи и да го затопляте под течаща гореща вода. Този метод не е подходящ за всички съвременни автомобили, като в зависимост от модела може да е необходимо различно време.

4.       Загрейте със сешоар

Поток топъл въздух от сешоара трябва да бъде ориентиран към гърловината. Ако има достъп, страната на резервоара също може да се нагрее. По-добре е да използвате домакински сешоар, тъй като индустриалният може да разтопи резервоара, ако мощността не е регулирана правилно.

5.       Сол

Солта ще помогне бързо да се отървете от леда - тя трябва да се изсипе в резервоара. В същото време е невъзможно да се източи получената "саламура" през стандартните шайби, това може да причини корозия на части и възли на автомобила. Солената течност трябва да се изпомпа. След това трябва да напълните резервоара със зимна течност няколко пъти и да го изпомпате отново - това ще премахне остатъците от сол.

6.       Налейте антифриз

Резервоарът трябва да се напълни до максималната маркировка с течност с ниска точка на замръзване ("антифриз" или изопропилов алкохол). Колкото повече течност може да се постави в резервоара и колкото по-ниска е температурата на приложение, за която е предназначен, толкова по-добре.

7.       Разбъркайте с компресор

Изсипете течност против замръзване върху леда, след което спуснете маркуча на компресора върху гърловината. Въздушните мехурчета активно ще разбъркват течността, в резултат на което ще бъде възможно да се стопи ледът по-бързо.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес