Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6-те най-странни афродизиака в историята

18 декември 2023, 11:00 часа

В древния свят плодородието е било от голямо значение – за сигурността и просперитета както на цялата държава, така и на отделно семейство. Но нуждата от секс очевидно надхвърляла простата биология. От векове хората са измисляли начини за повишаване на либидото чрез бани, масажи, еротична литература и други методи от далечното минало. Думата "афродизиак" идва от името Афродита - така се е казвала богинята на любовта в Древна Гърция.

1. Гладиаторска пот

Гладиаторите се смятали за спортните звезди на древния свят и за еталон на мъжката сила, така че всичко, свързано с тях, от оръжия до секрети, било много търсено. Потта на гладиаторите била събрана и продавана на всички. Обсебените от чистотата римляни са имали специален инструмент, предназначен да събира потта. В баните робите търкали кожата на бойците със стригил, който събирал потта и мръсотията. Като поставите всичко, което може да се изстърже, в една бутилка, можете да получите добър продукт. Пиенето на потта на гладиаторите се смятала за форма на симпатична магия.

Храни-афродизиаци, за които дори не сте подозирали

2. Пюре от червеи и билки

През 17 век много жени са били съдени за магьосничество - по-специално, приготвяне на любовни отвари по индийски рецепти. Някои от тези отвари включват пюре от червеи, билки и телесни течности. Приготвените отвари трябваше да се разтрият върху гърдите на човека, чиято любов мечтаете да спечелите.

3. Испанска муха

Още от времето на древните гърци отровното насекомо, известно като испанска муха, се използвало в любовни отвари. То било изсушавано и натрошавано. И полученият прах се добавяло към отвара. Отдавна се смята, че тази съставка помага за подобряване на ерекцията.

Според слуховете, именно от ядене на испанска муха е починал кралят на Сицилия Фердинанд II Арагонски през 1516 г. След смъртта на първата си съпруга Изабела той се жени за млада дама на име Жермен дьо Фуа. Нежеланието да загуби авторитета си пред новата си годеница, както и необходимостта да роди мъжки наследник, принудили монарха да прибегне до помощта на чудодейни лекарства, които съдържат прах от испанска муха.

4. Стриди

Според слуховете прочутият герой-любовник Казанова закусвал петдесет стриди, за да бъде след вечеря най-отгоре в любовното легло. А в древен Рим това лакомство било задължително при оргии, лекарите го предписвали като лек за импотентност.

Продукти, които за жените са афродизиак!

5. Пай с любовна тайна

Средновековните европейци предпочитали да използват течностите на човешкото тяло - по-специално обекта на собствената си любов. Страх ни е да си представим как точно са получени тези съставки, но фактът си остава фактът: през Средновековието от уста на уста са се предавали „магически любовни рецепти“ за пайове, състоящи се от кръв, пот и други човешки секрети, принадлежащи на любимия.

6. Лук и чесън

Ако древен грък е имал сърдечна болка, той би бил невероятно щастлив, когато открие растение, което прилича на сърце, защото това е намек, че боговете са му дали лек. Ето защо гърците свързвали физическата близост с луковиците, защото формата им силно им напомняла на тестисите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес