Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 съвета за закупуване на перфектната чанта

20 юли 2021, 13:45 часа

Като обувките, така чантите ни подлудяват. Бихме могли да имате хиляди, по една за всеки случай и те пак биха били „недостатъчни“.

Тъй като знаем, че е трудно да изберете едно от хилядите изкушения, днес ви съветваме да ви помогнете да направите най-добрата покупка.

1. Коя чанта да изберете според тялото си.

Ключът е да се компенсират линиите и извивките на тялото. Трябва да изберете чанта през рамо с форма, противоположна на вашата фигура. Ако сте висока жена и имате фигура без много извивки, можете да изберете голяма чанта , но ако сте ниска и дребна, малките чанти ще ви подхождат като ръкавица.

2. Дължина на чантата.

Избягвайте да поставяте чантата си през рамото на височината на най-обемната част на тялото си . По този начин няма да скриете онази област,  която не искате другите да забелязват. Освен това има чанти, които предлагат възможност за регулиране на височината. Чантите трябва да са аксесоари, които подобряват фигурата ни, а не обратното.

3. Цветът.

Понякога тенденциите маркират много поразителни цветове или щампи. Можете да изберете сезонен аксесоар без страх, но ако това което търсите е да можете да я вземете навсякъде и по всякакъв повод, се ръководете от неутралните цветове . Черно, бежово, сиво, сребристо, екрю, бяло, камила, тъмносиньо, кафе, кафяво ...

4. Какъв е вашият стил.

Не забравяйте да погледнете отвътре и да разберете кое ви подхожда най-добре според личността ви. Има classически, винтидж или ретро чанти от осемдесетте, дръзки и забавни, елегантни и такива с минималистични форми, щампи и други. Вземете под внимание личността ви и с каква чанта ще изглеждате по-хубава.

5. Материали и пране.

Ако не искате да се занимавате непрекъснато с пране, кожените чанти са по-устойчиви и не изискват много почистване . Ако сте по-неформален човек, можете да изберете различни видове материали като пластмаса, плат и т.н. 

6. Кое е по-добре, затварянето с цип или магнит?

Затварянето с цип е по-сигурно , но магнитното затваряне ви позволява да отворите чантата си по-бързо и позволява повече алтернативни дизайни. Магнитът обаче може да размагнити вашите дебитни и кредитни карти! 

Следвайте тези съвети, за да подберете най-подходящата за вас чанта.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес