Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 селфита на ден и имате нужда от психиатър

14 юли 2015, 09:20 часа

Увлечението по селфитата е признато за психическо разстройство и се нуждае от лечение, разказва клиничният психолог и ръководител на психологически център Артур Гараганов.

Според руския психолог специалистите са разделили любителите на селфита на три категории. Първата е най-безопасната и при нея човек прави около три снимки на себе си, но не ги качва в социални мрежи.

Следва групата, която публикува до три селфита, и тя вече се нуждае от психологическа корекция.

Третият стадий обаче е най-опасен – при него човек прави не по-малко от 6 селфита и постоянно ги бълва в мрежата. Този стадий се явява патологичен. Тоест човек е толкова зависим от общественото мнение, че трябва постоянно да публикува селфита, за да вижда коментарите на своите действия и постъпки от виртуалните си приятели.

Такова състояние се явява хронично и човек самостоятелно не може да се справи с подобна зависимост. Тук е необходима помощта на специалисти, за да излезе така нареченият селфиман от въпросното състояние.

Да добавим, че в последно време селфитата вече са станали опасни за живота, тъй като любителите на този вид фотография си правят снимки в доста екстремни условия. Специалистите смятат, че хората губят инстинкт за самосъхранение и контрол над ситуацията, когато емоциите надделеят.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес