Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 романтични „съвета“ за срещи, които само ще ви навредят

26 февруари 2024, 21:29 часа

В първите срещи, където всяка стъпка е важна, много лайфхакове могат да се обърнат срещу вас. От модното закъснение до лавина от комплименти, събрахме шест стратегии, които всъщност могат да развалят всичко!

Що се отнася до първите срещи, всеки от нас иска да направи добро впечатление. Стремим се да бъдем най-добрата версия на себе си, но понякога собствените ни стратегии се оказват фиаско. Нека да разгледаме шест общи подхода, които изглеждат така, сякаш би трябвало да работят чудесно, но всъщност често водят до пълен провал.

10 ценни правила за първа среща

1. Игра на "недостъпност"

Често си мислим, че ако играем малко на „недостъпни“, партньорът ни ще се заинтересува още повече. Но ето го проблемът: когато целенасочено се появявате късно или се държите така, сякаш сте „труден за намиране, лесен за губене и невъзможен за забравяне“, това се възприема като неуважение. Вместо да интригувате, рискувате да оставите впечатление на човек, който не цени времето на другите.

2. Съвършенство до последния бутон

В преследване на перфектния външен вид можем да забравим за най-важното - искреността и естествеността. Никой не иска да прекара вечер с някой, който е по-загрижен за косата си, отколкото за общуването. По-добре е да се отпуснете малко и да бъдете себе си - това е много по-привлекателно.

3. Безплатни комплименти

Комплиментите са страхотни, но когато идват един след друг, без да спират, това може да бъде объркващо или дори отблъскващо. Основното тук е искреността и уместността. Един наистина чувствен комплимент надминава десет фалшиви.

8 въпроса, които да зададете на ПЪРВА среща, за да опознаете партньора си по-добре

4. Тайна, забулена в мрак

Малко интрига никога не наранява никого, нали? Не точно. Ако постоянно избягвате да отговаряте на прости въпроси, опитвайки се да създадете аура на мистерия около себе си, вашият събеседник може да помисли, че криете нещо. Срещата е възможност да се опознаете по-добре, а не игра на котка и мишка.

5. „Релакс“ с алкохол

Въпреки че алкохолът изглежда ви помага да се отпуснете и да направите вечерта по-забавна, не бива да го превръщате в основен герой на срещата. Важно е да запомните чувството за пропорция и да уважавате предпочитанията на партньора си. Понякога чаша вино пасва идеално на вечерта, но няма да стане... Е, няма значение!

6. Въпроси, въпроси, въпроси...

Интересът към личността на партньора ви е добър, но срещата не трябва да се превръща в разпит. Обменът на мнения и емоции трябва да е двупосочен и лек. Твърде многото въпроси могат да накарат събеседника ви да се почувства неудобно... Все едно да ви разпитват.

Разбира се, няма идеални правила за първа среща, както няма идеални хора. Основното е да останете себе си, да покажете искрен интерес и уважение към събеседника си. Не се опитвайте да правите всичко както трябва, не забравяйте, че първата среща е среща, за да разберете веднага дали сте подходящи един за друг. Затова е по-добре веднага да покажете начина, по който се държите с приятели.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес