Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 причини, поради които самотата е по-добър вариант пред връзка с неподходящ човек

24 юни 2021, 07:15 часа

Самотата е ценно време от живота ви, в което може да научите много за себе си. Нещо повече, това е периодът, в който може да се фокусирате върху постигането на целите си.

Що се отнася до връзките, понякога те ни изтощават и отнемат цялото ни време и енергия, особено когато са едностранни. За тангото са необходими двама, както и за стабилната връзка.

Ако и двамата партньори не полагат еднакви усилия за развитие на отношенията им, тогава бъдещето им като двойка е обречено на провал.

Наистина боли, когато осъзнаете, че връзката ви върви в грешна посока. Но понякога самотата е по-добрият вариант, пред това да пропилявате време и енергия заради неподходящия човек. 

1. Самотата дава свобода

Да заседнете във връзка с някой, който не ви зачита като личност и ограничава свободата ви, е ужасно несправедливо. Ето защо в случая да останете сами е по-доброто решение.

За съжаление твърде много хора се страхуват от самотата и предпочитат токсични връзки пред нея.

2. Не е нужно да угаждате на никого, освен на себе си

В ума ви няма постоянно да се въртят мисли дали не сте засегнали партньора си с дума или постъпка. Постоянното обслужване на нечии нужди може да бъде абсолютно изтощително, особено ако не получавате същото от човека срещу вас.

3. Самотният живот е щастлив живот

Всеки заслужава да бъде обичан. Ако една връзка не може да ви даде това усещане, тогава вероятно не трябва да ѝ посвещавате част от живота си.

Може би връзката, в която трябва да инвестирате енергията си, е връзката със себе си. Оставайки сами ще разполагате с достатъчно време да преоцените приоритетите си.

4. Самотата ще ви накара да заобичате себе си

Почти всички връзки изглеждат перфектно в началото. Но след като партньорът започне да ви приема за даденост, представите ви за идеалната връзка рухват.

Самотата ще ви даде шанс да опознаете себе си, да откриете свои неподозирани качества и да се влюбите в себе си, докато не се появи някой, който да ви обича безрезервно.

5. Ще осъзнаете, че животът е изключително кратък, за да го живеете с чужда драма

Вместо това се занимавайте със собствената си драма. Вашата стойност не трябва да се определя от присъствието на някой друг в живота ви. 

Освен това животът е твърде кратък, за да прекарвате време с хора, които не виждат красотата във вас.

6. Ще разберете истинската си стойност

Ако сте имали едностранна и нездравословна връзка, тогава със сигурност знаете как грешните връзки нараняват самочувствието ви и ви карат да се чувствате безполезни.

Връзката, в която трябва да инвестирате най-много, е връзката със себе си. Вашето благополучие трябва да е ваш основен приоритет. Дори понякога това да означава проявяването на егоизъм.

И когато се научите да обичате себе си, точният човек ще се появи в живота ви.  

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес