Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 очевидни мъжки измами, на които всички жени се хващат

14 юни 2024, 21:33 часа

Когато един мъж иска да спечели жена, той пее като славей. Тя трябва да филтрира обещанията и убежденията му, но въпреки всичко тя му вярва.

Разбира се, всичко, което прави един мъж, той го прави в своя полза. Когато иска да запази семейството, той казва на жена си, че е скъсал с любовницата си, защото е осъзнал, че изобщо не я обича. А любовницата, разчитайки на страстна вечер, обещава утре да подаде молба за развод.

С течение на времето мъжът отглежда лъжа и не му пука, защото една лъжа тегли друга и няма сили да се спре. С кои фрази трябва да внимавате?

„Ти си по-добра от всичките ми предишни“.

Най-вероятно в тази фраза има някаква истина, защото сега вие сте до него и той ви обича. Но мъжът, разбира се, е способен да сравнява, така че може обективно да прецени чия уста е по-вкусна, чии крака са по-красиви и чии гърди са по-пищни.

Просто има моменти, в които му е все едно и той казва с цялата си искреност: „Ти си по-добра от всички останали на света“. И вие му вярвате.

„Между нас не се случва нищо, ние сме просто колеги“.

Вашият годеник отсъства от работа, защото е зает с нов проект? Той се обажда на колежка след работно време и двамата прекарват часове в обсъждане на работни въпроси? Предпочита да работи извънредно, вместо да отидете заедно на кино? А на оплакванията ви, че се сближава прекалено много с колежката си, той отговаря сериозно: „Между нас няма нищо, ние сме просто колеги.“

А вие, за да не влезете в конфликт, преглъщате измамата му и му давате пълна свобода, която той прикрива с неотложна задача на шефа, липса на време и много други неща.

4 ЛЪЖИ, които са недопустими в една връзка

„Ние винаги ще бъдем заедно.“

Вероятно в някакъв момент самият той вярва в тези думи, мечтаейки да ви притисне в прегръдките си до края на живота си. Не приемайте обаче тези фрази като обет за вечна любов, защото най-вероятно са казани под влиянието на момента.

„Винаги ще ти помагам, независимо какво се случва“.

Съвременните мъже се страхуват от отговорността и когато имат възможност да я избегнат, се възползват от нея. Така че, ако сте се разделили, той ще изчезне от живота ви със скоростта на светлината и дори няма да си помисли да ви потърси, когато го помолите. Той ще игнорира обажданията и текстовите съобщения или ще отвръща с безсмислени фрази.

Преди се е представял в образа на герой и джентълмен, но сега не му пука какво мислите за него.

„Никога няма да те изоставя.“

Дори и да са ви изоставяли, какво лошо има в това? Много хора са имали партньори преди тази връзка. Всички те имат своите плюсове и минуси. С някои от тях бихте могли да се примирите, с други - не. Понякога жените напускат, понякога мъжете напускат.

„Аз ценя само сериозните връзки“.

Да, да, той никога няма да се среща с цел секс. Той се интересува единствено от създаването на семейство и от това да има дете. Веднага след първата среща той прави планове за съвместно жилище, почивки и домашни любимци. Вярвате ли му? Един мъж няма да хвърля думи за бъдещето ви, без да е изчислил всички плюсове и минуси, а това отнема време.

Защо жените, дори когато виждат и осъзнават, че мъжът лъже или разкрасява, продължават да се правят, че му вярват. Или наистина вярват?

Психологът Наталия Шевцова обяснява същността на подобно явление.

"Както е казал великият класик: „Ах, не е трудно да ме измамиш... Аз самият се радвам да бъда измамен!“, а всъщност смисълът на тази фраза има дълбок и съвсем пряк смисъл: много е трудно да се измами един мъж, ако той не е готов да бъде измамен, и обратното.

Причините, поради които жените са готови да не забележат или да не видят измамата от страна на мъжа, могат да бъдат различни. Например трудни житейски обстоятелства, когато няма къде другаде да отидеш и лъжливият партньор е единственото средство за препитание. Тогава връзката е сделка с условия, които се изразяват в използването на определени качества на другия.

Тези лъжи са полезни в една връзка

Друга причина, по-дълбока, не толкова очевидна и осъзната, може да бъде зависимото отношение.

Единият партньор психологически се нуждае от другия и не си представя живота си без него, готов е да търпи както измама, така и дори по-сериозни неща, като физическо или морално насилие. Във всеки случай подобни отношения рано или късно ще започнат да предизвикват дискомфорт и да развалят качеството на живот.

В първия случай можете да поискате помощ от приятели, родители или да помислите как можете да се осигурите със собствени усилия.

Вторият случай е по-сложен, тъй като зависимостта е психологически проблем и невинаги дори се осъзнава от човека. Но ако има тревожни сигнали и чувствате, че трябва да промените нещо, трябва да потърсите консултация с психолог или да прочетете съответната литература за взаимоотношенията, свързани с пристрастяването".

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес