Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 неща, които веднага да изтриете от Facebook профила си

17 ноември 2020, 11:08 часа

Понякога не осъзнаваме колко много информация даваме през Facebook профилите си на хора, които може би нямат добри намерения. Има информация, която трябва да изтриете още днес, за да сте сигурни, че не разкривате прекалено много за себе си.

1. Непристойни снимки от миналото – всеки има снимки от пиянски забави, снимки по бански или нещо друго, което стои от много време в профила му. Когато сме били по-млади не е имало проблем да качваме такива снимки, но представете си, че започвате нова работа и новият ви ръководител провери какви сте ги вършили преди. Такива снимки говорят лошо за вас, а ако някога се окажете на по-ръководни позиции, можете сериозно да навредите на репутацията си.

2. Местата, които посещавате – не се тагвайте всеки път, когато сте на заведение, защото всеки от нас има места, които посещава по-често и ако някой иска да ви открие, винаги ще знае къде може най-лесно да се срещне с вас. Има всякакви хора и не е нужно някой да знае къде се намирате по всяко време на деня.

3. Къде живеете – колкото по-малко информация има за вас, толкова по-добре. Не слагайте непременно града, в който живеете, всички ваши близки и приятели са наясно с това, не е нужно да се вижда от непознати.

4. Снимки с бивши – не е приятно, когато започнете връзка, новият ви партньор да вижда влюбени снимки с бившите ви. Може да се зачуди дали все още нямате чувства, защо не сте изтрили снимките и просто да се подразни от факта, че може би не сте загърбили изцяло миналото си.

5. Снимки на децата ви – ако имате снимки, които искате да споделите с приятели и близки, направете го. Но непременно си отделете най-близките хора в нов списък, така че да могат само те да виждат най-личните ви семейни снимки и ги скрийте от всички останали. Има всякакви недоброжелатели и не бихте искали проблеми.

6. Месторабота – никога не посочвайте точното място, на което работите, защото така всеки ще може да ви открие по всяко време на деня. Запазете тази информация за вас и не допускайте всичките ви 1000 контакта във Facebook да са наясно къде сте през всеки делничен ден.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес