Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 навика, заради които дупето ви изглежда плоско

07 юни 2024, 13:11 часа

С напредването на възрастта повечето хора, както мъже, така и жени, забелязват, че задните им части губят заоблената си форма. Попитахме експертите защо това се случва и какво да направим по въпроса.

Разбира се, не всеки може да се похвали със закръглени форми. В противен случай Джей Ло нямаше да превърне тази част от фигурата си в акцент и да ги застрахова за сума пари, за да привлече още повече внимание към своята особа. След нея и други звезди започнаха да подчертават задните си части, в резултат на което те се превърнаха в определена тенденция, към която започнаха да се стремят представителките на нежния пол по целия свят.

Красивите задни части първоначално трябва да се награждават от природата, а тя често го прави въз основа на националността. Латиноамериканките от незапомнени времена могат да се похвалят със съблазнителни форми, за които европейците само са мечтали. Въпреки това сред нашите жени има такива, на чиито форми може да се завижда, а има и такива, които природата е надарила с други предимства.

Затова първоначално въпросът за красивите форми лежи в плоскостта на генетиката и особеностите на фигурата - някои са дадени, а други не са много. Въпреки това с увисването на тъканите в областта на седалището с течение на времето се сблъскват и едните, и другите.

Бельо според формата на дупето

6 навика, които карат дупето ви да изглежда плоско

1. Възраст. Гравитацията дърпа надолу не само тъканите на лицето или гърдите, но и други части на тялото, особено седалището. Процесът на стареене е естествен - кожата губи еластичността си, производството на колагенови влакна намалява, мускулният корсет отслабва и в резултат на това се сблъскваме с птоза на меките тъкани. Ситуацията може да се овладее както с радикални мерки, като пластична хирургия или козметология, така и с редовни физически упражнения. Спортът помага за напомпване на мускулите, стяга кожата.

2. Наличието на наднормено тегло. Излишната подкожна тъкан влошава проявата на птоза, тъй като допринася за още по-голямо увисване на тъканите. Вследствие на това допринася за това дупето ви да е станало плоско. Тук може да има само едно предписание: подложете се на диета и спортувайте или отново прибегнете до възможностите на естетичната медицина.

3. Хормонален фон. Всякакви промени, включително бременност, следродилен период, когато има хормонално преструктуриране на организма, менопауза, проблеми с ендокринологичната система - всичко това задължително се отразява не само на състоянието и размера на гърдите, но и на корема и бедрата. Следователно фигурата като цяло е подложена на такива промени.

Какво разкрива формата на дупето за здравето

4. Високи токчета. Когато носите обувки с висок ток, горната част на бедрата и седалищната област, за разлика от глезенните и коленните стави, не се натоварват и следователно се отпускат. За да предотвратите това, трябва да редувате носенето на токчета и обувки с равна подметка/спортни обувки и да компенсирате липсата на упражнения чрез тренировки във фитнеса.

5. Стойка. Ако имате анамнеза за изразена кифоза на гръдната област, която често се компенсира със силно отклонение в лумбалната област (лордоза), това няма как да не се отрази на начина, по който визуално изглеждат седалищните части, в по-лоша посока.

6. Заседнал начин на живот. И, разбира се, една от основните причини за плоски седалищни части е заседналият начин на живот и липсата на физическа активност, което води до отслабване на мускулния корсет и, разбира се, се отразява на начина, по който изглежда цялото тяло, като задълбочава увисналите тъкани.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес