Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 метода да възвърнете позитивната ЕНЕРГИЯ у дома

17 февруари 2022, 10:10 часа

“Моят дом е моята крепост”. Вероятно всички сте чували тази мъдрост не веднъж, но замисляли ли сте се малко по-задълбочено над това?

Домът е мястото, където се чувствате спокойни и сигурни. Той трябва да излъчва уют. Понякога обаче се случва така, че това чувство за топлина и покой липсват. Добрата новина е, че можете да направите нещо по въпроса да си ги върнете, за да се чувствате добре.

Ето няколко начина, по които да върнете положителната енергия у дома.

Отървете се от ненужното

Ако в дома ви има много натрупани мебели и вещи, които така или иначе не ви влизат в употреба - изхвърлете ги, защото те привличат негативна енергия в дома ви. Общо взето хаоса около вас привлича отрицателната енергия и ако не използвате нещо достатъчно дълго време по - добре се отървете от него.

Погрижете се за осветлението и чистият въздух

Друго, което привлича негативната енергия е слабото осветление и застоялия въздух. Погрижете се да осветите добре дома си и да проветрявате по-често. Това ще ви донесе нужната мотивация и ще тонизира духа ви. Солните лампи са чудесни за пречистване на въздуха в стаите. Ако въздухът в района, където живеете не е особено чист може да помислите и за пречиствател за въздух. 

Потърсете салвия

Известно е, че салвията се използва през вековете за премахване на лоша енергия. Тя повлиява добре на нервната система като премахва напрежението. Пречиства къщата след спорове или кражби. Можете да се възползвате от полезните и свойства като запалите снопче и се разходите с него до всяко ъгълче на дома. Позволете на дима хубаво да навлезе навсякъде и да напълни помещенията с положителна енергия.

Звук на камбана

Силният звук много добре пречиства дома от лоша енергия. Силният шум плаши злите сили и ако имате подобни проблеми можете да се сдобиете с камбанка и да ги прогоните. Звукът от метални купи също върши чудесна работа. Според вярванията подобни шумове стимулират чакрите и балансират двете половини на мозъка, като така премахват стреса и натрупаната отрицателна енергия.

Доверете се на кристалите

Кристалите са идеалният вариант ако имате нужда от положителна енергия у дома. Перфектният за тази цел кристал се нарича млечен кварц. Той абсорбира отрицателната енергия и я трансформира в положителна. Има чудесно влияние над стреса и тревожните мисли. Хубаво е да го поставите около електроуреди като телевизори, компютри, микровълнови печки. Разбира се има и други типове кристали, които да подобрят енергията на вашия дом.

•    Розовият кварц подпомага хармонията и добрите отношения между хората в дома. Помага при семейни проблеми и за укрепване на връзката ви с партньора. Поставя се в спалнята.

•    Аметиста помага ако се намирате в творческа дупка и подпомага намирането на нови цели. Елиминира лошата енергия и тази, която е в застой. Хубаво е да го държите в офиса си или във всекидневната. 

•    Нефрита помага за добрите приятелски отношения, както и мира и хармонията в семейството. Допринася за добро здраве и привлича богатствата. Намерете му място в хола си или офиса, а защо не и в близост до входната ви врата.

•    Тигровото око защитава къщата ви от неприятни за вас посетители и премахва негативната енергия. Балансира цялостната енергия и допринася за отличната мотивация. Поставете го навсякъде, където смятате че имате нужда от трансформация на енергията.

Използвайте етерично масло или тамян

Вдишването на пари от етерични масла или тамян много помага за пречистването на лошата енергия от дома ви. Етеричните масла от цитруси допринасят за вашата лична мотивация и щастие, докато флоралните аромати намаляват стреса и тревожността ви, като си осигуряват хармонични отношения в дома. Етеричните масла може да използвате като ги изпарявате с дифузер или под формата на спрейове.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес