Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 фрази, които не бива да казвате на бившия

29 май 2019, 11:21 часа

Преодоляването на раздяла обикновено се оказва доста трудна задача и е напълно нормално в сърцето ви да бушува емоционална буря. След края на връзката, всяка жена изпитва нуждата да каже на бившия си партньор толкова много неща. И при вас е така, нали?

Всъщност това може да ви донесе единствено и само негативи. След като сте сложи край на отношенията, няма смисъл да се връщате към миналото. Ние сме подготвили няколко фрази, които не бива да казвате на бившия си партньор.

Ще си спестите доста главоболия и неловки разговори. Вижте кои са те:

1. "Днес бях на нашето място"/"Днес чух нашата песен"- Когато прекарвате много време заедно е нормално да създавате много нови спомени и общи асоциации. След раздялата те ще ви напомнят хубавите моменти, които сте прекарали заедно, но няма нужда да споделяте това с бившия си. По този начин ще му покажете, че все още мислите за него. Ще натоварите както себе си, така и него. Това е един излишен, емоционален багаж, от който няма никакъв смисъл.

2. "Нека останем приятели"- Ще бъде прекрасно, ако успеете да запазите позитивите от връзката си, но това надали ще се случи. По-скоро ще нараните както себе си, така и бившия си партньор за втори път, в което ние не виждаме никакъв смисъл. Няма нищо лошо в това, че се чувствате добре, когато сте заедно, но след раздялата не е добра идея да поддържате приятелски отношения. Ако все пак решите да го направите, трябва да бъдете много внимателни и тези отношения да са много добре определени.

3. "Поздравления за новата ти приятелка"- Единственото, което трябва да направите, ако бившият ви е продължил напред, е просто да го приемете и да продължите напред. Не търсете внимание, след като той е успял да се оттърси от миналото. Ако той иска да бъде с вас, ще бъде. Всичко останало е ясна липса на интерес от негова страна.

4. "Харесват ми новите ти снимки и постове"- Социалните мрежи определено са мястото, на което най-често ще срещате най-новите постове на бившия си приятел, което може би ще ви ката да се чувствате зле. Нормално е да искате да напомните за съществуването си с лайк или коментар, но ви препоръчваме да не правите това. Дори ще ви препоръчаме да махнете бившия си от всяка социална мрежа, за да не виждате публикациите му. За ваше добро е.

5. "Защо не ми отговаряш?" - Може би сте се опитали да привлечете внимание на бившия си по всевъзможни начини, но той по никакъв начин не показва, че това го вълнува. Нашият съвет е просто да се насладите на свободата си и да спрете да търсите одобрението и вниманието на този човек. Щом той е продължил, то е време и вие да го направите. Щом не показва, че има интерес, просто оставете отношенията ви в миналото и се насладете на живота си.

6. “Обичаш ли ме още?“ – това е най-лошия въпрос, който можете да зададете на бившия си. Важно е да разберете, че при мъжете работи следната логика: ако той иска нещо, той прави всичко възможно, за да го постигне. Това важи и за връзките. Ако той иска да е с вас, ще бъде. Без значение какво ще му коства. Ако не иска, отново нищо не може да го накара.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес