Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 задължителни ритуала, които гарантират добро настроение и бодрост в началото на деня

01 август 2022, 20:52 часа

Психолог даде съвет как да започнете деня правилно, за да не се уморите много до вечерта.

Правила, които дават сила

След тежък работен ден на много от нас им се струва, че изобщо не са им останали сили. Дори краката се движат трудно и човек дори не може да мечтае за вечерна разходка със семейството в най-близкия парк. Единствената му мисъл е да стигне до леглото.

Как да увеличим производителността си?

Трябва да се храните правилно, да се откажете от лошите навици и да пиете много вода. Но най-важното е да започнете деня правилно. Не с чаша кафе и парченце шоколад, а най-малко от чаша вода и хладен душ.

Какви други процедури са задължителни за хората, които искат лесно да преживеят работния ден и до вечерта да имат сили да общуват с близките си?

8 вредни сутрешни навика, които трябва да забравите

5 добри навика

1. Станете с алармата и без извинения. Тежко събуждане може да има само през първите три дни. И тогава, ако няма хронични заболявания, ще се събудите дори малко по-рано от сигнала.

2. Забранете си да четете новини, да разглеждате социалните мрежи, докато не закусите. Този навик ще ви помогне да поддържате нервите си в ред и ще намали нивата на тревожност. Това означава, че времето ще бъде изразходвано по-ефективно.

3. Спете с отворени прозорци или ги отворете веднага щом се събудите. Ще бъде добре да стоите малко на отворен прозорец, за да „заредите“ със серотонин (ултравиолетовата светлина, дори при облачно време, допринася за производството на този „хормон на щастието“).

4. Изпийте чаша вода. Това ще помогне да се събудите и да активирате движението на кръвта през съдовете и артериите.

5. Вземете хладен душ. Не само тялото, но и душата ще се ободри. Ще има сили за нови постижения, трудови подвизи и в същото време ще бъде по-лесно да правите планове за семеен уикенд.

Ако се справите с тези навици и не пропускате нищо след събуждането, ще си гарантирате достатъчно енергия и желание за работа, като същевременно няма да сте с “изразходени батерии” след края на работния ден. Добре е да включите в списъка с навиците и питателната закуска, която ще даде храна на тялото ви за ползотворния ден. Можете да я приготвите още вечерта, за да не губите време сутрин.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес