Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 типа хора, на които не бива да съчувствате

20 февруари 2022, 22:15 часа

Симпатията е положително качество на човек. Има обаче хора, които използват симпатията на другите за егоистични цели. Ето кой го прави най-често.

Дори ако сте симпатизирали или сте били съпричастни към някого, но този човек не ви е благодарил и не е проявил доброта в замяна, не се притеснявайте. Разчитайте на ефективната работа на закона за бумеранга, защото всички добри неща, които сте направили от сърце, винаги ще се връщат при вас стократно.

Типични мрънкалници

Мрънкалници са тези, за които всички са лоши. Нормалните хора рядко попадат в трудна ситуация и предизвикват съчувствие. Тези, които имат здрава психика, в повечето случаи не се нуждаят от съчувствие. Мрънкалниците, от друга страна, харесват, когато някой се втурва към тях и се опитва да ги успокои и помогне.

Това е вид енергийни вампири, но някои от тях дори не подозират, че са. Те са не по-малко опасни от тези, които напълно осъзнават ползите от подобно поведение.

Ако някой постоянно ви казва, че всичко с него върви зле, опитайте се да стоите далеч от такъв човек, за да не страдат вашите чакри и енергия от токсични излияния. Не си разваляйте настроението.

Упорити хора

Ако във вашето обкръжение има такива, с които е невъзможно да се спори по каквато и да е причина, тогава и вие не трябва да им съчувствате. Те не са в състояние да усетят емоциите на друг човек, да оценят напълно неговата подкрепа, защото това не им е дадено от природата. Ако им съчувствате и им помогнете, те няма да ви благодарят искрено.

Паникьосани хора

Изпадащите в паника хора са може би най-безобидните в нашия списък. Тяхната паника се проявява в трудни моменти от живота, но като цяло могат да бъдат доста спокойни и приятни хора. Когато започнат да се паникьосват и си мислят, че идва краят на света, е по-добре да не им съчувствате. Факт е, че в такива периоди те са лишени от нормално светоусещане.

Съчувствието и желанието ви да помогнете не са много полезни за тях. Единственият начин да им помогнете е да ги научите как да се справят със стреса и нервността. Насърчете такъв човек да се запознае с  успокояваща медитация или дихателни техники.

Типични критици

Каквото и да правите, те ще ви критикуват за това или ще се опитат да намерят недостатък в поведението ви. Дори когато им е трудно и вие се опитвате да ги подкрепите, те просто няма да го забележат или ще смятат, че го правите по някакъв начин неправилно. Затова е по-добре никога да не съжалявате за критиката.

Енергийни вампири

Има хора, които умишлено предизвикват самосъжаление чрез различни сложни методи. Имат нужда от това, за да може всеки да им помогне. Симпатията, съпричастността и желанието за помощ са това, с което се хранят, за да трупат сила. Това са много токсични и опасни хора, от които винаги трябва да стоите възможно най-далеч.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес