Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 съвета за успешна свалка в социалната мрежа

03 март 2022, 23:50 часа

Основно предимство на онлайн запознанствата е, че мнозина намират за много по-лесно да флиртуват онлайн, отколкото биха направили в „реалния“ живот. Когато видим привлекателен човек във влака или в клуба, често не смеем да говорим с него. Страхът да не бъдем засрамени или отблъснати е твърде голям. Кой обича да се излага публично? От друга страна, в интернет пространството не са необходими много усилия, за да говорите с някого и често се чувствате по-спокойни, след като е осъществен първият контакт. Независимо от това, дори при онлайн запознанства, успехът не идва автоматично само защото се регистрирате в платформа. Точно както членството във фитнес залата не ви дава тонус, освен ако не отидете. Даваме ви 5 съвета за успешна свалка в социалната мрежа.

1. Избор на прякор

Прякорът често е първото нещо, което другите потребители виждат във вашия профил. Ето защо трябва да го изберете внимателно и да прецените какво впечатление искате да създадете за себе си.

2. Профилна снимка

Преди потребителите да прочетат повече информация, те обикновено поглеждат снимката на вашия профил. Тук също е важно внимателно да изберете снимката. Във всеки случай качете актуална снимка. Пикселираните снимки и бързите селфита не са добра идея и не показват точно ангажираност, когато търсите партньор. Но същото важи и за другата крайност: Разбира се, че искате да покажете най-добрата си страна. Независимо от това, не бива да прибягвате до Photoshop - разочарованието при първата среща може да бъде голямо от другата страна.

3. Информация за профила

Ако първото впечатление е правилно, другите могат да получат по-добра представа за вас във вашия профил. Колкото по-интересен е вашият профил, толкова по-вероятно е другите да ви забележат. Така че отделете малко време, отговорете на зададените въпроси и разкажете нещо за себе си. Това предизвиква интерес и веднага дава тема за разговор! Разбира се, можете да се поставите в правилната светлина с информацията. Не се описвайте като състезател, само защото сте се записал във фитнес зала, но не сте ходили от месеци. Нещо подобно само предизвиква фалшиви очаквания – които така или иначе ще бъдат разкрити, когато се опознаете по-добре. Освен това се опитайте да се откроите от тълпата, като избягвате обичайните фрази. Вместо просто да пишете „прочетете“ в хобита, назовете няколко от любимите си книги. По този начин вашият колега може по-добре да ви оцени и вие можете да му предложите добро начало на разговор.

4. Първият контакт

Точно както в реалния живот, запознанствата онлайн изискват да предприемете действия и да не чакате някой да ви изпрати съобщение. Започнете да търсите профили, които ви интересуват, и им пишете. Хубавото на флирта в интернет: адресирането или по-скоро написването на мотивационно писмо е много по-лесно за повечето хора, отколкото ако стоят директно пред човека. Можете да отделите време, за да помислите за подходяща входна точка и да измислите няколко мили думи. Във виртуалното пространство никой няма да забележи, ако сте нервни, докато флиртувате. Това е добрата страна. Все пак трябва да имате предвид, че езикът на тялото и интонацията отсъстват в онлайн чат. Ето защо трябва да бъдете особено внимателни с иронията, ако все още не можете да оцените добре характера на вашия събеседник.

5. Нереалното става реално: Първата среща

Ако и двамата проявявате интерес, осмелете се и направете следващата стъпка скоро. Ако се разбирате добре, когато пишете, вече е създадена важна основа. Въпреки това, дали наистина можете да помиришете другия човек, обикновено става очевидно едва когато го срещнете лице в лице. И това не е случайно. Всъщност хората си съвпадат само ако могат да се помиришат един друг, това е научно доказано.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес