Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 правила за сваляне на грима без да увредим кожата

09 февруари 2021, 23:05 часа

Премахването на грима е голяма мъка за някои дами. Нещо боде, пари, дразни очите. И след процедурата кожата става зачервена и се лющи. Това не винаги е резултат от използването на грешния продукт. По-често причината е злоупотребата дори с най-добрия козметичен продукт.

Интензивно търкане

Когато премахват грима от очите, много дами се стараят толкова много и търкат толкова силно, че кожата се зачервява и възпалява. Понякога те дори разтягат кожата, за да не пропуснат остатъци от козметика в гънките. Това са най-травмиращите действия по отношение на собственото ви лице.

За правилното премахване на козметиката трябва да се използва съвсем различна техника. Памучните тампони се навлажняват с избрания продукт, единият се поставя под миглите и отгоре се покрива с втори. По този начин по кожата не остават следи от омекотена козметика и не е нужно да премахвате остатъците от нея.

Универсално средство

Момичетата много обичат да избират продукти 3 в 1 и т.н. Изглежда по-икономично и е по-удобно да го вземете със себе си на път: една бутилка е по-лека от три. Но има малка подробност. Съставът на козметика за очи, устни и лице е различен. И за да е наистина универсално, трябва да поставите всички необходими компоненти в бутилката. И това значително влияе върху ефективността. Освен това едно момиче може да използва устойчива спирала за очите си, блясък за устните си и лек BB крем за лицето си. Това са напълно различни текстури.

Същият ефект има и останалата козметика, която обещават да прочисти и тонизира, регенерира, подхрани. За правилна грижа трябва да изберете целеви продукти, които са подходящи за вашия тип кожа.

Пилинг и скраб

Тези продукти помагат на кожата да се отърве от мъртвите частици и да ускори образуването на нови. Но трябва да спазваме продължителността на тези процеси. Прекалено честото ексфолиране ще повреди слоя на все още младите кожни клетки, наранявайки кожата и причинявайки възпаление. За мазна кожа можете да прилагате ексфолианти 1-2 пъти седмично, за чувствителна и суха кожа веднъж на 1-2 седмици.

Тонизиране

Това е процедура, която много момичета пренебрегват. Те вярват, че е достатъчно да почистят кожата и да нанесат крем. Но те забравят, че процедурата за почистване нарушава киселинно-липидната бариера на кожата, която трябва да се възстанови, преди да се приложат хранителните вещества. Тоникът нормализира рН баланса, успокоява, подсилва - подготвя за максимално усвояване на хранителните вещества от кремовете.

Състав на средствата

 За съжаление, в красивата бутилка понякога се крие състав, който далеч не е полезен за кожата. За да компенсират липсата на скъпи компоненти, производителите добавят агресивни аналози. Да, инструментът ще се справи със своята цел. Но кой гарантира безопасността му. Дерматолозите поставят под въпрос безопасността на SLS, фталатите, формалдехидите и парабените. В списъка на съставките тези вещества трябва да бъдат ясно разграничени и такива продукти трябва да се избягват.

Гримът се превръща в начин жените не само да се украсяват, но и възможност за себеизразяване. Момичетата обичат да експериментират с грима. Ако процесът на почистване на кожата е правилен, тогава кожата няма да страда толкова много от въздействието на козметиката.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес