Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 положителни промени, които изгарянето на тази невероятна течност може да внесе във вашия дом

11 януари 2024, 10:04 часа

Гледането как камфор осветява цяла купчина дърва по време на пуджа е очарователно, но камфорът е много повече от това. Според древните хиндуистки писания камфорът или Капур е мощен естествен лечител със способността да подхранва както ума, така и тялото.

Но повече от това, знаете ли, че пламъкът от изгарянето на Капур се счита за третото око на бог Шива със силата да изкоренява негативността.

Кои са най-страшните места по света, за които никога не сте чували?

И това е причината пуджата да завършва с изгаряне на камфор. Но изгарянето на камфор не трябва да се ограничава само за пуджи. Трябва също така да изгаряте камфор в дома си, освен по време на пуджа, и ето защо.

Ползи от изгарянето на камфор у дома

1. Камфорът увеличава положителната енергия

Смята се, че камфорът символизира силната връзка на човечеството с божественото. И така, изгарянето на камфор отприщва изпарения, които резонират с мощни лечебни енергии, прочиствайки обкръжението ви от негативност и приканвайки положителни вибрации.

2. Облекчава безпокойството и стреса

В оживения модерен свят стресът и безпокойството изглеждат постоянни спътници. Въведете камфор, естествена сила с уникална комбинация от пикантен, подобен на ментол аромат и терапевтични свойства. Когато се запали, той събужда лечебни агенти, които тъкат божествен гоблен от спокойствие във вашия дом, разтопявайки стреса и повдигайки настроението ви.

https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2022/09/08/0112635001662624560_big.jpg

3. Борба с Питра Доша и Калсарпа Доша

Питра Доша и Калсарпа Доша са страдания във ведическата астрология. Питра Доша произлиза от дисбаланси на предците, докато Калсарпа Доша е резултат от планетарно подравняване, което влияе върху живота и благосъстоянието на човека.

И ако сте склонни да идвате и преминавате през тези доши, тогава трябва да изгаряте камфор три пъти на ден, разнасяйки есенцията из цялата къща. Това ще успокои ефектите на Доша върху ума и тялото ви.

4. Прогонва комарите

Едно от подценените предимства на изгарянето на камфор в къщата е, че прогонва комарите, причиняващи малария и денга. Миризмата на камфор завладява комарите, които ги отблъскват. Така че всяка вечер преди лягане изгаряйте няколко естествени камфора при затворени врати и прозорци.

5. Държи злите духове далеч

Камфорът е смъртоносен не само за комарите, но и за злите духове! Изгарянето на камфор във вашия дом има силата бързо да премахне злите духове, което води до подобряване на живота ви. Това е особено полезно, ако искате да донесете богатство и просперитет на семейството си.

Истински ли са призраците?

От друга страна, прогонването на духовете също може да ви помогне да се справите с кошмарите. Просто изгорете камфор преди сън и поставете таблетка капуор под възглавницата си. Положителните изпарения на камфора ще прогонят духовете и ще прояснят ума ви, за да получите спокоен сън.

Когато изгаряте камфор, трябва да използвате само чист камфор. Фалшивият камфор е доста вреден за вашето здраве и му липсват лечебните ползи от изгарянето на камфор в къщата.

Използвайте потенциала на изгарянето на камфор във вашия дом и гледайте как животът ви се трансформира - ще получите по-добър сън, умът ви ще бъде по-ясен и ще се доближите до божественото!

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес