Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 нестандартни начина за употреба на мицеларната вода

02 юли 2021, 15:45 часа

Оказва се, че мицеларната вода е подходяща не само за премахване на грим. Запознайте се с 5 нестандартни употреби на този козметичен продукт и научете за какво още може да го използвате. 

1. За елиминиране на неприятната миризма

Ако чувствате, че тялото е загубило свежестта си и нямате възможност да вземете душ, избършете гънките в областта на подмишниците с тампон, напоен в мицеларна вода. Усещането за чистота и свежест е гарантирано.

Прекаляването с дезодоранта, тоалетната вода или парфюма също създава дискомфорт. Можете да премахнете „допълнителната“ миризма от кожата с памучен тампон, напоен с мицеларна вода.

2. За премахване на петна от грим по дрехите

Следите от фон дьо тен, червило, спирала могат да се почистят с памучна вата, напоена с мицеларен разтвор. Нанесете го върху петното за няколко секунди, след това изтъркайте старателно.

Ако тъканта е синтетична, вероятно след почистването по този метод ще остане леко забележимо петно, което ще изчезне след пране.

3. За почистване на четки за грим

Редовното почистване на четките за грим гарантира, че кожата ви винаги ще изглежда безупречно. Консумативите за полагане на течен грим трябва да се обработват с мицеларен разтвор след всяка употреба, а останалите веднъж седмично.

Обикновено четките с изкуствен косъм се измиват със сапун, а тези с естествен - с шампоан. Мицеларната вода също е подходяща за целта. Употребата  ѝ ще удължи живота на четките.

4. За премахване на следи от моливи, маркери и химикалки

Малките деца рисуват върху тапети, первази, плотове и други повърхности. Незасъхналите петна от моливи, маркери и мастило могат лесно да бъдат премахнати с мицеларен разтвор. Възможно е да го използвате и за по-стари петна, но в случая ще трябва да се постараете повече.

5. Като алтернатива на дезинфектанта за ръце

Мицелите съдържат антисептични вещества, поради което има антибактериален ефект, перфектно дезинфекцират и за разлика от други антисептици, не изсушават кожата.

Нанесете малко количество мицеларна вода върху дланите си и го втрийте.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес