Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 неща в дома ви, които крадат щастието ви в любовта

29 юли 2024, 22:09 часа

Психолозите, подобно на фън шуй , винаги са подчертавали колко важно е влиянието на околната среда върху нас - от глобалното, като се започне от ситуацията в света до уютното кътче, наречено "дом". В същото време домът е „гнездо“, което ще ви приюти в най-лошото време и ще ви позволи да изживеете най-щастливите моменти сред стените му. Но често може да се случи, когато се приберете у дома, да спрете да се чувствате спокойни и след известно време дори да имате желание да избягате някъде надалеч. И за това, според фън шуй, най-вероятно е виновен дизайнът на вашето пространство, което не ви позволява да живеете пълноценно поради неправилна циркулация на енергията. За да го насочите в правилната посока, е достатъчно просто да регулирате вътрешността.

Вижте още: Фън шуй: 6 неща, които никога не трябва да хвърляте в тоалетната

Прекален минимализъм

Напълно добре е да обичате минимализма и функционалността, но експертите по фън шуй смятат, че такава прекомерна страст към сдържаност може да има много пагубен ефект върху живота ви. Опитайте се да отговорите на въпроса: Колко комфортно се чувствате в тези сиви стени и компактни шкафове? Може би трябва да добавите малко топлина и комфорт? Не е нужно да се затрупвате с дреболии, но няколко декоративни възглавници няма да са много. Опитайте понякога да запалите свещи и да пиете чай от най-красивата чаша. Ако си позволите да си починете малко, наслаждавайки се на красотата, рано или късно същата енергия ще ви привлече. В къща, където се очаква любов, не трябва да има "празнота", а напротив, тя трябва да бъде изпълнена изключително с "мекота" и комфорт.

Неудобно легло

Колко неприятности биха могли да бъдат избегнати, ако всеки от нас знае колко важно е леглото: поне за защита на гърба и осигуряване на комфортен сън и най-много за привличане на идеалния партньор. Според фън шуй и други практики трябва да спите изключително на двойно легло с широка табла. Трябва да го поставите далеч от стената, за да може жизнената енергия „чи” да циркулира спокойно и да работи във ваша полза. Опитайте се да сменяте чаршафите си по-често и поддържайте пространството под леглото чисто, като постоянно бършете праха и не забравяйте да бършете пода.

 Организация на пространството

Става въпрос за правилното подреждане на мебелите във всяка стая. Изучете законите на древните източни учения за хармоничната организация на пространството и сравнете, може би провалите на личния фронт са заслуга на неграмотно планиране. Вече споменахме местоположението на леглото, така че трябва само да добавим, че не трябва да се поставя с главата на леглото на север, за да не навреди на кариерата ви. Изберете мека светлина и спокойни нюанси на мебелите. Без стенни часовници или телевизори - само спокойствие и - в идеалния случай - пълна тишина. И отново ви напомняме за чистотата!

Остри ъгли

Смята се, че острите ъгли в къщата неизбежно привличат самотата. Ако ремонтирате пространството, помолете майстора да ги изглади, а ако не, просто се опитайте да блокирате тези врагове: поставете вериги с топла светлина в някои ъгли, преместете стол или диван до тях, поставете скрин, на които след това поставят вази с цветя или растения. Само помнете: кактусът далеч не е най-добрият помощник в търсенето на любов. 

Вижте още: 4 златни японски техники за почистване и подреждане на дома

Стари неща

Нещата, които не сте използвали дълго време, трябва да бъдат изхвърлени или изпратени за рециклиране - без забавяне. Не си и помисляйте да се оправдавате с липсата на време. Подарете си няколко часа свободно време и прегледайте планината от ненужни неща, които вероятно са в гардероба ви. Ако все още пазите подаръци от бившия си приятел, които са счупени или повредени, нека бъдем честни: шансовете ви да намерите ново щастие са почти нулеви. Изчистете пространството и освободете натрупаната енергия. 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес