Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина за копринено гладки мишници без бръснене

13 февруари 2022, 12:25 часа

Подмишниците са част от тялото, която е склонна да натрупва много повече замърсявания и бактерии, отколкото други области, и въпреки че в повечето случаи не обръщаме внимание на грижата за тях, е важно да отделим повече време за разкрасяване на тази зона, ако искаме да я запазим далеч от сухота, петна и лоша миризма. Не се отказвайте да вдигате ръцете си и да се движите безопасно, като следвате следните съвети.

1. Потта е по-изразена в подмишниците, отколкото в други части на тялото и за да се избегне натрупването на бактерии, които генерират лоша миризма, е важно да провеждате добра ежедневна хигиена на тези места. Това, което ще ви помогне да имате перфектни подмишници, е да миете мястото всеки ден с антисептичен сапун и мека гъба. В края се опитайте да подсушите подмишниците много добре с мека кърпа, за да предотвратите влагата да предизвика развитието на гъбички или бактерии. Ако имате възможност и време - правете го и сутрун и вечер!

2. Важна стъпка за показване на перфектни и много по-меки подмишници е ексфолирането на зоната веднъж седмично. Това ще ви позволи да почистите кожата в дълбочина, да премахнете мъртвите клетки и в същото време да предотвратите образуването на инкрустирани косми под мишниците. Можете да направите това, като нанесете търговски ексфолиращ крем или използвате някакъв вид домашно приготвен ексфолиант, като този, приготвен със захар и лимон, който също ще помогне за изсветляване на тъмните петна, които обикновено се появяват в подмишниците.

3. Не забравяйте да нанесете добър овлажнител за тяло в края на ексфолирането, тъй като кожата ще бъде леко възпалена и подобно на други части на тялото, тя също трябва да се поддържа подхранвана.

4. Дезодорантите с алкохол не са добри съюзници в грижата за подмишниците, тъй като благоприятстват появата на петна по кожата. За предпочитане е да изберете дезодоранти, които са овлажняващи, а не агресивни, защото в противен случай могат да причинят дразнене и зачервяване. Кремообразните или рол-он дезодорантите са идеални за поддържане на красиви подмишници, тъй като не изсушават кожата толкова много, колкото тези, които се предлагат под формата на спрей.

5. В допълнение към тези трикове, за да имате перфектни подмишници има някои домашни средства, които ще ви позволят да подобрите красотата на тази област още повече:

Смесете сока от лимон и супена лъжица сода за хляб и ще получите невероятно естествено лечение за изсветляване на тъмните подмишници.

Направете си маска от мед и лимон, нанесете я върху подмишниците и ще можете да хидратирате зоната напълно естествено.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес