Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да станете по-уверени само за миг

27 септември 2024, 19:30 часа

Ако сте потиснати от съмнения и комплекси, научете се да се гордеете със себе си и да се чувствате на върха на възможностите си.

1. Спрете да се прегърбвате

Ако поддържате добра стойка и ходите с гордо вдигната глава, ще станете по-уверени за нула време.

Още: Как да изглеждаме уверени, докато сме дълбоко несигурни в себе си

Като начало се изпънете, доколкото можете. Изтеглете лопатките си надолу и назад - това ще е необичайно, ако прекарвате много време наведени над бюрото си. Повдигнете брадичката си и погледнете право напред. Престанете да гледате надолу, докато ходите: целият свят е пред вас.

Ако имате проблеми със стойката, направете няколко упражнения за гърба.

Прекарайте един месец в борба с прегърбването - това ще бъде огромна крачка към това да изглеждате уверени. Не след дълго ще държите гърба си правилно, без да се колебаете.

2. Забавете темпото си

Още: 3 неща, с които да спечелите всеки на първа среща

Когато сте нервни, гласът ви звучи по-високо от обикновено и говорите по-бързо, отколкото мислите.

Ако сте нервни, когато говорите на публично място, опитайте се да говорите по-бавно, отколкото бихте искали, и не забравяйте да дишате. Може да ви се струва, че говорите твърде бавно, но отстрани речта ви ще звучи добре.

3. Усмихвайте се

Когато сте изправени пред трудности или дискомфорт, е лесно да се затворите в себе си. А това вероятно означава, че имате много тъжен израз на лицето си. Съвсем скоро ще си спечелите репутацията на „онзи странен човек в ъгъла“. Затова се усмихвайте. За да я направите искрена, практикувайте: застанете пред огледалото, затворете очи и ги спуснете надолу. След това ги отворете, като едновременно с това повдигнете ъгълчетата на устните си. Това е истинската ви усмивка.

Още: Юни ще донесе увереност на тези три зодии

4. Спечелете играта на гледане

Освен ако не работите постоянно вкъщи, седейки по бельо и говорейки само с котката си, вероятно имате доста контакти с хора. Например с колеги по време на обяд, с продавач в магазин, със сервитьорка в кафене или със случайни спътници по време на пътуване.

Кога за последен път погледнахте човек в очите, преди да се обърне? Ако не сте уверени в себе си, вероятно винаги сте били първият, който е отвръщал поглед. Сега ще се превърнете в този, който не отвръща поглед.

Стига да се усмихвате и да мигате, няма да изглеждате страшни. Ако винаги сте били срамежливи, първите няколко пъти ще ви е много трудно, но това е нещо, с което трябва да се справите. След като се справите, бързо ще разберете, че другите са също толкова нервни, колкото и вие, и бързо ще отвърнат поглед, ако установите достатъчно дълъг визуален контакт с тях.

5. Откажете се от етикета

Понякога хората не могат да повярват, че са станали различни. Например хора, които вече са слаби, все още продължават да се чувстват дебели. Време е да се отървете от етикета, който сте си сложили.

Ако се чувствате не на място в дадена ситуация, всички около вас вероятно също го чувстват. Всички ние имаме съмнения. Те съществуват на подсъзнателно ниво и обикновено пречат да постигнем това, към което се стремим. Просто спрете да мислите толкова много и се заемете.

Ако се интересувате от някого, приближете се до него в рамките на три секунди. Всичко след това ще ви накара да анализирате прекалено много ситуацията и в крайна сметка да не направите нищо.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес