Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да се отървем от целулита

11 август 2022, 12:13 часа

Проблемът с целулита вълнува много жени. За да не харчите пари за скъпи процедури, ето как да го премахнете в домашни условия. Така няма да инвестирате финансови средства и няма да плащате за скъпи процедури

Какво е целулит?

За разлика от мъжете, женската кожа е по-тънка, а подкожната мазнина е по-дебела. Така че тялото се приспособява към наддаването на тегло, разширяване на таза при бременност. Целулитът започва да се набива на очи, когато се натрупат много мастни молекули, те образуват вдлъбнатини и неравна кожа. По този начинът визията ѝ е изключително грозна и се нуждае от специфично третиране.

5 симптома за появата на целулит

Храна

За предпочитане е да изберете продукти, които не съдържат сол, захар и мазнини. Дайте предпочитание на плодовете и зеленчуците, както и на продуктите, които премахват вредните вещества от тялото (зелени зеленчуци, джинджифил и др.).

Трябва да пиете много вода. Към менюто е препоръчително да се включи и зелен чай или минерална вода. Трябва да знаете, че млечните продукти задържат влагата и могат да причинят целулит.

Физическа дейност

Физическата активност стимулира метаболизма, което допринася за изгарянето на мазнините. Дайте приоритет на кардиото. Но не е задължително да е във фитнеса. Тридесет минути ходене е чудесен заместител на тежките тренировки.

Тренирайте три пъти седмично с умерено темпо.

Как да се отървем от целулита за 4 седмици?

Студен и горещ душ

Контрастният душ е много полезен. Когато студената вода действа върху тялото, тя започва да възстановява нормалната телесна температура, поради което кръвообращението се ускорява.

А горещата вода драстично разширява порите, започват да излизат токсини, прах, мръсотия и други вредни вещества.

Масаж

Масажът с ръцете подобрява притока на кръв и кислород към тъканите.

Трябва да се извършва най-малко две минути и процесът не трябва да носи дискомфорт на тялото:

● Кръгови движения на дланите

● Разтриване на кожата с длани (кожата трябва да се движи)

● Прищипване между пръстите

● Изглаждане с юмрук (движение нагоре и надолу)

Както сами виждате, не е трудно да придадете на кожата си по-естетичен вид без да се налага да фалирате. Важното е да осъзнаете, че ефект не може да се очаква от един масаж. Нужно е постоянство. И ако искате да сте в топ форма за лятната почивка, трябва да започнете с масажите още през пролетта.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес