Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 храни, които избелват зъбите

21 октомври 2020, 15:59 часа

Белите зъби и здравата усмивка са нещо, за което всеки мечтае. Понякога обаче методите за избелване са много инвазивни и вредят на зъбите ни. Винаги можем да прибегнем до природните и натурални храни, които могат да ни помогнат да имаме по-блестяща усмивка.

1. Ябълки – ябълките имат редица ползи за здравето, а най-хубавото е, че помагат и в това да имаме по-бяла и блестяща усмивка. Те са мощно средство, което може да направи зъбите ни по-бели. Комбинацията между ябълчена кисела, сода за хляб и витамин C могат да ви помогнат да направите зъбите си по-бели и да усетите разликата много скоро, след като започнете да прилагате тази природна смес. Трябва само редовно да нанасяте сместа в продължение на няколко минути и след това да изплакнете добре.

2. Кокосово масло – то е много вкусно, полезно и освен, че се използва за процедури, свързани с подобряването на състоянието на кожата, може да се използва и за избелване на зъбите. Доказано е! Кокосовото масло съдържа лауринова киселина, която се бори с бактериите, причиняващи проблеми в устната кухина. Трябва само да измиете зъбите си с кокосово масло за 10 минути и след това да изплакнете добре.

3. Краставици – освен за подпухнали очи и намаляване на торбичките под очите, краставиците могат да се използват и като натурално избелващо помощно средство. Краставиците имат растителни фибри, които освен за здравето ни, са полезни и за зъбите ни в частност. Жабуренето на уста със сок от краставици може да направи чудеса за бялата ви усмивка.

4. Зелен чай – всички знаем, че зеленият чай е един от най-полезните чайове, които можем да приемаме 2-3 пъти седмично, особено ако се опитваме да спрем кафето и да го заменим с нещо по-полезно за здравето ни. Със зеления чай не трябва да си правите специални процедури за зъбите, а просто да го включите в седмичното си меню и да го консумирате 2-3 пъти на седмица.

5. Куркума – не всички хора обичат вкуса на куркумата и затова тя не е много широко разпространена в домакинствата ни. Готвенето с нея може да промени изцяло вашите ястия и да ги направи по-интересни на вкус. Ако обаче оставим това настрана, можем да ви кажем, че освен за избелване на зъбите, куркумата помага и при зъбобол, гингивит и възпалени венци.

 

 

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес