Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 хитри трика да премахнем целулита с фолио

04 август 2022, 19:35 часа

Способите за отслабване са многобройни и те не включват само диети. Начините за отслабване в определи части на тялото изискват креативно мислене. Негов резултат е увиването на желаните части с фолио, което ни кара да се потим в тези зони.

Освен това в тези части на тялото порите се отварят и кожата може да поеме и някои полезни за нея вещества. Тези хитри начини могат да се използват за отслабване, детокс и подхранване на кожата с различни хранителни вещества чрез нанасяне на кремове, маски и други процедури. Ефектът силно наподобява спа процедурите, но е далече от евтин, а и удобен, защото се прави в спокойната обстановка на дома.

Разтопяване на мазнините с джиджифил

Джинджифилът има невероятно полезно действие върху кожата - за нейното тонизиране, подобрена еластичност, повишено кръвообращение. Тези неща помагат за стопяване на мазнините.

Достатъчно е да стопи 1 супена лъжица джинджифил, който е прясно настърган, с 4-5 лъжици от лосиона за тяло, който обичайно използвате. Една кърпа се накисва с топла вода и се поставя там, където мазнините трябва да се премахнат. Като постои така 5 минути, порите се отварят. Смесените лосион и джинджифил се нанасят на мястото, завива се с фолио и се оставя да действа през нощта.

Как да се отървем от целулита за 4 седмици?

Омекотяване на кожата с кокосово масло

Кокосовото масло има хидратиращо действие и изглажда и омекотява кожата. За нейното подхранване е нужно кокосовото масло да се разтопи и да се добави равно количество мед и 2-3 капки любимо етерично масло. Тази смес се нанася върху кожата на желаните места, увива се с фолио и се оставя за 1 час или за през нощта.

Маска против целулит с ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа витамини и минерали. Тъй като засилва кръвообращението, той е идеална подправка срещу целулит и мазнини. Нужно е да се разреди с вода на равни пропорции. Нанася се върху кожата и се завива с фолио. Оставя се за през нощта да действа. Подхранва и чувствителната кожа.

5 симптома за появата на целулит

Детокс и тонизиране на кожата със сол от Мъртво море

Солта, извлечена от Мъртво море, тонизира кожата и извлича мазнините. Много е  ефикасна срещу целулита. Ако се добави към балансирана диета и физически упражнения, морската сол ускорява разграждането на мазнините. Нужни са само 2-3 лъжици от нея, разтворени в литър топла вода. Навлажнява се кърпа и се слага на нужното място, фолира се. Оставя се да действа 1 час.

Хидратация с какао, банан и мед

Всяка съставка взета поотделно е полезна за кожата. Антиоксидантите в какаото хидратират много добре. Бананите я подхранват с витамини А и Е, а медът овлажнява и успокоява.

Нужно е да се намачка ½ банан, да се смеси с 1 супена лъжица мед и да се разбърка. Трябва да се получи хомогенна смес. Прясното мляко се добавя в количество, което да придаде на сместа консистенция на паста. Нанася се на кожата и се фолира. Трябва да действа половин час.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес