Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 груби грешки, които развалят визията на коридора: Всеки втори ги прави

10 февруари 2023, 19:33 часа

Не е тайна, че първото впечатление за къщата и нейните собственици се формира от коридора. Мнозина експерти са на мнение, че това пространство винаги трябва да е добре обмислено, подредено и без излишни мебели и предмети в него. Не трябва да се затруднява преминаването през него както на хората от дома, така и на положителната енергия. Древното учение фън шуй също има категорично становище за вниманието, което трябва да се обръща на коридора с цел допускане на положителна и градивна енергия в дома.

Юлия Тичино, експерт в областта на интериорния дизайн, говори за основните грешки, които пречат на това помещение в дома да бъде красиво и функционално изпълнена.

1. Липса на огледало

Предпоставка за функционален коридор е голямо огледало, което е необходимо, за да се огледате точно преди да излезете от вратата в цял ръст.

2. Свободно стоящ шкаф

Най-добрият вариант за коридор е вградения гардероб. Свободно стоящите мебели създават ефект на купчина и визуално намаляват пространството. За съжаление, не във всеки коридор мястото позволява да се направи вграден гардероб. Затова собствениците използват по-евтини и лесни за използване мебели.

Успехът ще влезе в дома ви с този интериор

3. Нормален праг

Дизайнерите съветват да замените традиционния праг, който прави стаята много по-евтина, със силакрил, t-профил или коркова компенсаторна фуга.

4. Мръсна зона

Така наречената "мръсна зона" трябва да бъде обвързана с нещо. За това може да се използва ръбът на стена, шкаф или платно, в противен случай геометрията на пространството ще бъде нарушена.

Как да изберем цветове за дома според Фън Шуй

5. Входна врата

Най-често в коридора около периметъра на вратата можете да видите непривлекателна рамка, дори ако крилото е светло. Вместо това я боядисайте в цвета на стените, така че да изглежда сякаш се „разтваря“ в пространството.

Входната врата също е важен елемент не само за сигурността на жилището, но и за енергията в дома. Цветът трябва да е съобразен с фън шуй правилата, за да се радвате на благосклонността на Вселената и да привличате положителната енергия в максимално количество.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес