Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 ценни съвета за избор на мебели, които ще ви служат повече от една година

22 февруари 2023, 19:44 часа

Всеки, който купува нови мебели, без съмнение иска тези мебели да издържат възможно най-дълго. Не е нормално да се харчат толкова много пари за смяна на мебели всяка година.

Юлия Тичино, експерт в и интериорния дизайн, каза на какво да обърнете внимание, така че новите мебели да не се окажат за еднократна употреба.

1. Променящи се мебели

Противно на популярната поговорка, не само чуждите деца растат бързо, но и вашите собствени. Ето защо, за да не се налага да купувате едни и същи мебели, но с различни размери прекалено често, дайте предпочитание на масите и трансформиращите се столове и дивани.

2. Свалящи се калъфи

По време на работа тапицерията на всяка мека мебел се замърсява, а почистването, въпреки че е ефективен метод за справяне с петна, допринася за това, че външният вид на столовете и диваните се влошава с времето. Има изход - вземете подвижни калъфи или поне хвърлете кувертюри върху мебелите.

Дизайнерски препоръки за черно-бял интериор в апартамента

3. Резервни части

Трудно е да си представим какво бихме направили, ако отговорните продавачи не доставят различни фитинги, болтове или гайки в комплект с мебелите. Когато става въпрос за мека мебел, понякога можете да намерите парче тапицерия заедно с продукта - удобно е да го вземете със себе си, когато отивате да избирате други интериорни елементи.

4. Модулни системи

Модулните мебели могат да се нарекат вид "дизайнерски", защото могат да се променят по желание - да се пренареждат, да се купуват нови елементи или да се отървавате от старите.

Интериорни решения за 2023 г., които ще ви вдъхновят

5. Многофункционални мебели

Когато избирате мебели, дайте предпочитание на такива, които могат да изпълняват няколко функции едновременно. Например, разтегателен диван ще се впише идеално във всяка стая, която ще служи като място за сядане и, ако е необходимо, ще позволи на гостите да пренощуват.

Покупката на мебели не трябва да е емоционална и сляпо подчинена на модата. Трябва да се обмисли добре, за да не се хвърлят пари напразно.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес