Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 бързи съвета при закупуване на сешоар

14 юни 2022, 19:45 часа

Купуването на сешоар може да бъде трудно решение - отнема много време и разознаване. Изборът на грешен модел може да направи косата ви суха, чуплива и безжизнена. Следователно е важно да прегледате някои фактори, като плътност на косата ви и това, което сешоарът може да ви предложи.

Така че, когато става въпрос за закупуване на сешоар, винаги е по-добре да закупите подходящ и качествен уред. Да е подходящ за вашия тип коса, защото може да има значителна разлика в това как се чувства и изглежда косата ви. Най-добре е да помислите за сешоара, който купувате, и да избягвате да взимате на импулсивно решение.

Ето няколко неща, които трябва да отметнете в списъка си, преди да намерите подходящ сешоар за вас.

5 бързи съвета при закупуване на сешоар

Готови сте да си купите сешоар, но сте объркани на какво да наблегнете, за да можете да вземете добре информирано решение? Можете да изберете идеалния сешоар, като имате предвид следните точки:

1. Тип и плътност на косата

Погрешно схващане е, че всички сешоари работят върху всички типове коса. За всеки тип коса и плътност е необходим различен сешоар. Например, ако имате тънка коса, трябва да изберете сешоари, които ще й придадат допълнителен обем.

Използвайте керамични или порцеланови сешоари за суха коса. Те ще произвеждат по-малко вредна и по-постоянна топлина, което ще бъде най-добрият избор за вашата копринена или къдрава коса. Това ще я укроти по възможно най-добрия начин.

За тези с къдрава коса най-добрите сешоари са тези с приставки за дифузьор. Все по-често инфрачервената технология се използва в повечето порцеланови или керамични сешоари, които ще придадат на къдравата ви коса необходимия блясък и обем.

Кой е най-вредният цвят за коса, който можете да ползвате

2. Мощност

Мощността на сешоара ще ви даде представа колко бързо и силно ще работи, което също така ще ви позволи да прецените времето, необходимо за изсушаване на косата ви. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-бързо ще изсъхне косата ви. Ако имате дълга и гъста коса, сешоар с по-висока мощност ще я изсуши за кратък период от време. Те са скъпи в сравнение със сешоари с по-малко ватове, но и са консумиращи по-малко енергия.

Повечето фризьори са склонни да избират сешоари с висока мощност, тъй като това помага на клиентите да приключат с фризурата за по-кратко време и им придава копринено гладка коса. Можете да постигнете същото у дома, като купите такъв уред.

3. Допълнителни приставки

Интелигентно решение би било да се снабдите със сешоар, който идва с комплект приставки – това ще бъде само от полза за вас. Можете лесно да оформите косата си по много начини и да не се ограничавате до един тип стилизиране. Гребен за сешоар, дюзи за концентратор и дифузьор за къдриците са само част от фантастичните аксесоари, които ще направят изживяването ви при оформяне на косата невероятно и ще ви накарат да се влюбите в косата си.

Топ 10 начини за удължаване на коса

4. Настройки за отопление и охлаждане

Винаги избирайте сешоар, който ще ви позволи няколко настройки, за да можете лесно да използвате различна настройка според състоянието на косата си. Можете да избирате между топлината, която желаете, ако се предлага с различни настройки на топлината – ниска, средна и висока температура. Това ще ви позволи да запазите косата си здрава и блестяща. Един сешоар с една настройка ще ви остави ограничени и няма да се погрижи за различните типове коса, които имате в семейството.

5. Тегло и дизайн

Теглото и дизайнът на сешоара са от значение. Всеки би харесал лек сешоар, който е удобен за държане, докато оформяте косата си. В днешно време на пазара има разнообразие от сешоари. Вече са по-компактни и сгъваеми, което ще ви позволява да го носите в чантата си и да го използвате по всяко време.

Мартина Лазаревич
Мартина Лазаревич Отговорен редактор
Новините днес