Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 бързи начина да декорирате и украсите дома си за няколко дни

28 октомври 2022, 18:00 часа

Много хора все още смятат, че декорирането на дома изисква много инвестиции и много време. Но с правилен подход това може да стане на доста ниска цена и за много кратък период от време.

Дори през уикендите можете лесно да се заемете с бързи и лесни проекти за декориране и да обновите дома си за нула време.

Независимо дали сте студент, който току-що се е преместил в общежитие, човек, който се е преместил в нов апартамент, или домакиня, която е уморена от стария декор, няма значение, тези прости трикове работят за абсолютно всички.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Съвети при декориране на дома

1. Подредете масичката си за кафе

Всеки от нас вкъщи има малка холна маса, която е функционална от гледна точка на работа, но ѝ липсва индивидуалност и не носи допълнителна естетическа стойност.

Най-лесното нещо, което можете да направите с нея, е да я боядисате в ярък цвят. Можете да поставите шарки върху нея, да направите красив абстрактен принт или да използвате техники за блокиране на цветовете, за да я трансформирате лесно, можете също да я покриете с PVC фолио, което не е толкова скъпо и е напълно възможно да покриете масата сами.

Съвети за уютен интериор

2. Боядисайте стената

Всеки от нас има една стена в къщата, която е напълно гола и скучна, независимо дали е до масата за хранене, точно зад кухнята, в стаята за гости или в коридора. Боядисването е най-лесният начин да я обновите.

3. Създайте модерно табло със задачи

Колко пъти сте забравяли да купите хранителни стоки или да платите сметки навреме? Ето един креативен начин да свършите нещата навреме. Вземете дъска и нанесете боя върху нея. Когато изсъхне, я сложете в рамката.

Бялата дъска не само ще ви помогне да записвате висящи задачи в движение, но и ще изглежда естетично.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

4. Поработете върху входа

Спомняте ли си поговорката "Среща по дрехите - изпращане по ума"? Така че, когато става въпрос за вашата входна врата, най-добре е да я вземете сериозно. Украсете вашата входна врата или коридор, като окачите рамки за снимки в различни форми, добавите причудливи килими и растения в красиви саксии, окачите вятърни камбанки или венци.

5. Украсете дома си с полилей

Търсите лесен начин да декорирате вашето пространство? Купете си полилей! Един луксозен кристален полилей е достатъчен, за да компенсира цялата пищност на всеки дом и да, не винаги е необходимо да бъде окачен в центъра. Освен това не е необходимо да е огромен. Добавете малък полилей към стаята си и ще видите незабавна промяна с минимални усилия!

Разбираме колко е важно да се отпуснете през уикенда след тежък работен ден, но си представете колко по-добре би било да направите това в красива къща с прекрасен и уникален декор.

Така че не се колебайте да се включите в някой от тези прости проекти, споменати по-горе, и се насладете на пространството, което се трансформира пред очите ви.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес