Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 причини, поради които една жена няма личен живот

25 март 2022, 08:40 часа

Психологическите бариери са вътрешни страхове, които ни съпътстват през целия живот и играят важна роля в изграждането на взаимоотношения. Една жена избира мъжа и на етапа на „битово ежедневие“ разбира, че този мъж изобщо не е героят на нейния роман.

Но по правило нещата не отиват по-далеч от осъзнаването и такива съюзи могат да се намерят навсякъде.

Най-често жените се примиряват с реалността и приемат действителността дълбоко в душата си, потискайки несъгласието и болката. В такива ситуации е възможно да се идентифицират основните психологически бариери, които могат и трябва да бъдат преодолени.

Как да управляваме страха и негативните емоции?

Страх от провал

Това е един от най-често срещаните страхове във всички области на живота. Страховете блокират желанията. Дамите лично свалят летвата и се съгласяват на минимума!

Понякога, за да победите страха, просто трябва да спрете да се борите с него. Само като признаете страховете си пред себе си, можете да ги освободите.

Лош навик

Тук не става дума за опасностите от тютюнопушенето или преяждането през нощта, а за собственото ви поведение, което ви кара да поставяте невидими граници. Например в училище ви възприемаха като „сива мишка“ и продължавате да поддържате този образ през целия си живот, въпреки че в сърцето си мечтаете да бъдете фатална изкусителка.

6 навика, които водят до самота и неудовлетвореност

Или вашият любовник открито ви потиска като личност, но за вас е по-удобно да заемете позицията на жертва и да се измъкнете от разрешаването на всякакви въпроси и поемането на отговорност.

Възможно е да се отървете от всеки навик, но за това трябва да проявите воля и да придобиете решителност.

Емоционална зависимост

Това е "слабост", която прави всяка жена уязвима. Желанието да обичаш и да бъдеш обичан те кара да затваряш очите си за очевидното. Красивите, умни, богати дами са готови да дадат всичко, за да получат малко обич, да чуят комплимент, да се облегнат на рамото на мъж ...

След като осъзнаете, че емоционалната зависимост ви задържа и пречи на отношенията да достигнат ново ниво, задайте си въпроса: искате ли да преодолеете пристрастяването в съществуваща връзка или да изградите нова? След това трябва да дефинирате нов формат (правила) за отношенията си с партньора.

"Всичко е предопределено..."

Вярата в съдбата и други мистични неща са безобидни, докато не започнат да заменят реалността. Ако седите и чакате всичко в живота ви да се случи от само себе си, защото е предопределено от съдбата, ще трябва да чакате много дълго!

Принцовете на коне не яздят по пътищата, красивите къщи не падат от небето, а децата не те чакат в зелки. Само вие самите и вашите правилно формулирани цели създавате атмосферата и условията, при които мечтите могат да се сбъднат.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес