Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 гениални трикове за освобождаване на място във вашия фризер

19 август 2024, 11:00 часа

Лятото на 2024 г. донесе със себе си нова тенденция в организирането на кухненското пространство – внимателно планирано разпределение на продуктите в хладилника и фризера. Тази тенденция не само набра популярност в социалните мрежи, но и доведе до това, че мнозина се обърнаха към професионални дизайнери, за да оптимизират съхранението на храна. Въпреки това, ако професионалната помощ не е налице, не се отчайвайте – има прости и ефективни начини да освободите място във фризера си. Ще ви разкажем повече за това.

Гениален трик за освобождаване на място във вашия фризер

1. Отървете се от опаковката

Първата и може би най-важна препоръка е да се отървете от обемистите опаковки. Кутиите с пица, хапки, кнедли, месо и риба често заемат повече място от самите продукти. Вместо да съхранявате храната в оригиналната й опаковка, поставете я в здрави найлонови торбички. Това не само ще освободи място, но и ще направи достъпа до продуктите по-удобен.

8 храни, които не могат да се съхраняват във фризер

2. Използвайте торбички с цип

За да опростите съхранението и да предотвратите хаоса във фризера, използвайте големи торби Ziploc. Тези чанти ще ви помогнат да организирате храните си по категории и ще ви спестят досадното търсене в бъркотията за правилната съставка. Например една опаковка може да съдържа месо, друга - замразени зеленчуци, а трета - полуфабрикати. Това опростява процеса на търсене и спестява време.

3. Опаковайте продуктите в правилните количества

Опаковането на храната на малки порции ще ви помогне да избегнете ситуация, в която размразявате повече храна, отколкото ви е необходима. Например, разделете пилето на порции, вместо да размразявате цялата торба. Този подход не само спестява място, но и опростява процеса на готвене.

Над колко време не е добре да се държи месо във фризер?

4. Подредете вашия хладилник и фризер

За да надстроите напълно организацията на вашата кухня, опитайте няколко допълнителни лайфхака. Вземете пластмасови кутии за съхранение на храна по вид: една кутия за кисело мляко, друг за извара, трети за млечни продукти. Използвайте специални кутии като туби с масло. Имайте предвид, че млякото не трябва да се прелива в друга бутилка, за да не се наруши процеса на пастьоризация. Размразявайте редовно хладилника си, за да избегнете натрупването на лед и да освободите място.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес