Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 неудачни материала, чиято комбинация говори за лош вкус и развалят всеки интериор

18 март 2023, 11:44 часа

Интериорният дизайн е деликатен въпрос и според експертите е възможно да развалите впечатлението само с една неумела комбинация от материали, които използвате при ремонт и обзавеждане. В един момент разбирате, че сте хвърлили труд и пари напразно.

Известно е, че по природа тези материали са несъвместими, но това твърдение не пречи да правите грешки по време на ремонт след ремонта. Ето няколко неща, които е нужно да се предвидят, за да не се налага да правите по няколко пъти ремонт.

Едва завършили ремонта, ще трябва да започвате нов, ако не вземете предвид такива деликатни моменти като модел и текстура, форма и размер.

Придайте блясък на "уморения" интериор: 6 дизайнерски съвета

1. Скъпо и не много

След като сте похарчили много пари за някакъв скъп интериорен елемент, не трябва да закърпвате празнината в семейния бюджет за сметка на останалата част от ремонта. Такава несполучлива комбинация може да бъде паркет и евтин пластмасов перваз или скъпи плочки на стената и евтин дунапрен или PVC перваз.

И изобщо не трябва да смесвате ръчно изработени плочки с фабрични. Такава еклектика тогава има своята цена. Ако искате ремонтът ви да е качествен и целите луксозна визия, не правете компромиси с качеството на материалите.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

2. Следим партидите

Когато става въпрос за лепене на тапети, полагане на ламинат или плочки, на този детайл трябва да се обърне голямо внимание. Цветът и моделът на тапетите от различни партиди често се различават, а плочките също могат да бъдат с различни размери и нюанс.

Ако не вземете предвид този момент, тогава на финала можете да намерите неприятна изненада в общата визия.

3. Различни материали, но толкова сходни

Това се отнася за довършителни работи с два различни материала от еднакъв принт. В резултат на това на фона един на друг и двата се припокриват. За да се постигне желаният ефект, е необходимо единият от материалите да изпъква до другия.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес