Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

15-минутен пролетен миш-маш, който баба правеше на село

04 юни 2021, 14:47 часа

Сега е сезонът на най-вкусните постни ястия, защото пазарът е пълен със свежи зеленчуци, с които можем да си спретнем страхотни ястия. Тази рецепта е перфектна за уикенда, за да може цялото семейство да се наслади на вкуса от детството – миш-маш точно като при баба на село! Ето я и рецептата:

 Необходими продукти:

- 2 зелени чушки

- 2 червени чушки

- 1 връзка праз лук

- 6 яйца

- 300 гр краве сирене

- 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Нарязвате чушките и започвате да ги запържвате/задушавате в тиган, в който предварително сте сложили 2-3 с.л. олио. Оставяте чушките да омекнат за 5-6 минути. След което нарязвате връзката праз лук и добавяте към чушките. Задушавате зеленчуците, докато не омекнат напълно и станат готови за следващите стъпки.

В една купа разбивате яйцата и към тях добавяте натрошеното сирене. Можете да посолите съвсем леко зеленчуците в тигана, но малко, защото сиренето ще даде достатъчно сол на миш-маша. Изсипвате яйцата със сиренето в тигана и готвите, докато яйцата не са готови. След което махате от котлона и сте готови!

Съвет: Най-вкусният миш-маш има нужда от най-вкусното хлебче. Препоръчваме ви да сервирате на масата с топъл хляб от фурната или близката топла витрина на магазина до вас. Става още по-вкусно и наистина прилича на обедите при баба на село!

Да ви е сладко!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес