Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

12 неща, които да премахнете от спалнята, за да я направите по-удобна

08 август 2023, 20:44 часа

Често добавяме неща към декора на спалнята, които, въпреки че трябва да създават уют, всъщност го намаляват.

1. Телевизор

С телевизор в спалнята можете да гледате любимите си сериали направо в леглото преди лягане. Въпреки че звучи удобно, телевизорът в тази стая носи повече вреда, отколкото полза. Седенето до късно пред екрана нарушава нашите цикли на сън, което предизвиква безсъние.

2. Допълнителни одеяла и възглавници

Планини от възглавници и многоцветни покривки на леглото няма да направят спалнята по-удобна. Те трябва да бъдат избрани и подредени разумно. Когато има твърде много декор, стаята изглежда разхвърляна. Достатъчно е едно покривало и една декоративна възглавница.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

3. Каталози

Списанията и каталозите са струпани на нощното шкафче с надеждата да ги потърсите по-късно, но в крайна сметка те просто са струпани там на огромни купчини. Тези купища боклук също крадат комфорта.

4. Работен плот

През последните години работата от вкъщи стана нещо обичайно. Много хора поставят настолни компютри в стаята си до леглото, защото изглежда удобно. Но с напомняне за работа пред очите ви ще бъде по-трудно да преминете към режим на почивка и стаята ще стане неудобна.

5. Всичко за спорт

Освен ако не спортувате редовно в спалнята, не трябва да превръщате стаята във фитнес зала. Премахнете или скрийте всички постелки за йога, дъмбели и други предмети в гардероба. По-добре е да пренаредите и голямото оборудване за спорт, като велоергометър или бягаща пътека.

6. Всичко за домакинската работа

Купища изпрани дрехи, дъска за гладене и други неща, свързани с домакинските задължения, също затрупват спалнята. Те превръщат стаята от място за почивка в напомняне за това колко още трябва да свършите

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

7. Допълнителен декор

Пълненето на нощното шкафче със сувенири и рамки за снимки не е добра идея. В идеалния случай то трябва да бъде заето с минимум неща. Например чаша вода и книга.

8. Свещи

Ароматните свещи изглеждат безвреден елемент от декора. Те не заемат много място. Но оставянето на свещи е позволено само ако наистина ги палите често.

9. Фотьойл

Фотьойлът е подходящ само за тези, които често ще седят в него и например ще четат. В противен случай тя ще се превърне в магнит за безпорядък и ще се превърне в нещо като съблекалня.

10. Кутии на шкафа

Обикновено на шкафа има достатъчно място за съхранение на кутии с домакински уреди и други неща. Но не поставяйте тези предмети там. Това също е директен начин за претрупване на стаята.

11. Неща под леглото

Пространството под леглото не се набива толкова на очи, колкото пространството на килера, но и не бива да е задръстено с куп неща. Това ще затрудни почистването и ще доведе до остров прах точно под леглото ви, което е много неудобно.

12. Детски играчки

Ако имате деца, тогава целият апартамент може да бъде пълен с техните неща. На първо място играчки, които разхвърлят навсякъде. Важно е да научите децата да поддържат ред и да не им позволявате да оставят неща в стаята ви.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес