Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 страхотни пожелания за Сирни заговезни

02 февруари 2022, 16:41 часа

През 2022 година Сирни заговезни се празнуват на 6 март, неделя. Този празник се отбелязва 49 дни преди Великден. С него се поставя началото на най-големия пост през годината – Великденски.

Ако искате да зарадвате ваши близки, приятели, познати, роднини с красиво пожелание за Сирни заговезни, то изберете едно от тези:

1. Най-важното нещо, на което човек трябва да се научи, е да прощава. Не става въпрос да прощава само на другите, но и на самия себе си. Това е пътят към щастието! Честит празник!

2. Днес е денят, в който искаме прошка. Това е онзи ден от годината, в който имаме възможност да целунем ръката на по-възрастен от нас, да го погледнем в очите му и най-искрено да го помолим греховете ни да бъдат простени.

Пости 2022 – всичко, което трябва да знаем за тях

3. Никога не е рано да простиш, никога не е късно да простиш. Ако искате да сте щастливи, научете се да прощавате. Това е рецептата за душевен мир и хармония.

4. Казва се, че прошката е подарък, който човек прави на самия себе си. Пожелавам ти да не спираш да си подаряваш именно този дар.

5. Човешко е да се сгреши, божествено е да се прощава. Научете се да прощавате – единствено така ще достигнете до душата на останалите.

6. Днес е ден за прошка. Прощавайте и простено да ви е. Целунете ръка и прегърнете. Няма по-хубаво от това човек да се научи да прощава, но не само на останалите, а и на самия себе си.

7. Прошката е най-прекият път към щастието. Ако искате да се отърсите от душевния товар, научете се да прощавате и да искате да ви е простено.

8. Нека на този ден получим прошка за всичките си грехове и неправди. Нека от тук насетне бъдем по-добри и да се научим да живеем в мир и хармония със самите себе си.

9. Когато човек прощава, той не променя света около себе си, но променя самия себе си – става по-здрав, по-успешен, по-щастлив и по-силен.

10. Когато човек прощава, това не значи, че е слаб, а истински. Когато иска прошка, това не значи, че е грешник, а че е като всички останали. Ние живеем и грешим и именно грешките ни учат да сме по-добри. Простено да ни е!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес