Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 отровни типа хора, които е полезно да избягваме

30 януари 2022, 11:05 часа

Трудно е да усетим винаги хората, около нас, дали ни желаят доброто, дали ни завиждат или просто “изпиват” енергията ни. Най-добре е да избягваме хора, с които просто не се чувстваме добре. Ето някои основни “отровни” типове хора, за които е добре да се огледаме около нас:

1. КЛЮКАР
Има хора, които се хранят от живота на другите. Те знаят всички пикантни детайли за всеки и не могат да се сдържат да не споделят тази информация с вас. Непрекъснатото слушане на слухове и фалшиви новини носи само негативизъм. Внимавайте с такива хора, със сигурност те разнасят клюки и за вас. Не споделяйте лична информация с тях.

2. НАРЦИС
Те обръща всеки разговор към себе си. Трябва да са в центъра на всичко. Рядко се интересуват от вас и вашите вълнения. Да, нормално е всеки да иска да каже нещо за себе си, но той определено не иска да чуе вие какво имате да казвате. 

3. ЕМОЦИОНАЛЕН ВАМПИР
Има хора, които не могат да водят с вас приятен и позитивен разговор. Те са манипулативни, хранят се от негативни емоции и лесно доминират над хората, но “жертвите” им трудно го забелязват. За съжаление, е трудно да разпознаете емоционалните вампири. Ако винаги след среща с приятел, се чувствате подтиснати и неспокойни, нещо не е наред.

4. “КРАЛИЦА НА ДРАМАТА”
Те създават проблем от нищото. Животът им е като емоционално влакче на ужасите, на което искат да ви качат. Въвличат ви в драмите си и ви създават усещането, че вие носите отговорност за техните проблеми. Ако не отговорите на очакванията им, минавате в графа “лош приятел” и ви карат да се чувствате виновни.

 5. ВЕЧНИЯТ КРИТИК
Те намират недостатъци във всичко. Вечният критик си изказва мнението по всякакви въпроси, независимо дали изобщо има някаква представа. Успява да разруши увереността ви, като ви залива с непоискани съвети.

6. МАНИПУЛАТОР
Манипулаторите знаят какво искат и игнорират вашите интереси, докато не го получат. Обръщат всичко в тяхна полза и ще ви накарат да изпитвате вина, ако не им дадете каквото искат. Опитайте се да съхраните собствените си чувства, докато ви манипулират и да излезете от ситуации, в които не искате да бъдете.

7. ВСЕЗНАЙКО
Някои хора искат да докажат, че са най-умни от всички и да се изказват по всякакви въпроси. Не са отворени към нови идеи и лесно влизат в спорове. Ще ви накарат да се чувствате все едно нищо не знаете в сравнение с тях. 

8. ЦИНИК
Циниците носят много негативна енергия. Макар в много филми такива хора са представяни като привлекателни и забавни, те могат да ви подлудят с неспособността си да видят нещо положително в живота. Те подценяват увереността ви, постиженията ви и очакват да се държите по същия начин. 

9. СТЕНА
Докато комуникацията е ключът към успешните връзки, има хора които не са съгласни с това. Те се държат като стена. Предпочитат пасивно-агресивна форма на общуване и не вземат отношение, когато възникне конфликт. Те не могат да контролират гнева си и са склонни да обвиняват партньора си, ако не се чувстват комфортно.

10. ЗАВИСТНИК
Изглеждат мили и приятелски настроени, но не се радват на вашите успехи. Струва им се, че другите получават повече и то незаслужено, а те са ощетени несправедливо.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес